Volim ih ali ih retko jedemo, mislim da sam zadnji put ih pravila kad smo kuvali po receptima Cool Chefice Mimi i danas mi ostadoše krilca, koja sam kupila za čorbu, pa zašto ih ne bih napravila da malo umažemo prste...jer njih nikako drugačije nemožete jesti, nega sa prstima.
Sastojci:
po 3 do 4 krilca po osobi
Sastojci za marinadu:
1 kašika vegetinog miksa za piletinu
pola kašičice bibera
pola kašičice miks italijanskog začina
1 kašičica ili po ukusu,belog luka u prahu
1 kašičica chilli pudera ili mlevene ljute paprike
1 puna kašika ulja
Sastojci za sos:
150 do 200 ml neki pikantan sos za roštilj
2 pune kašike ljutog sosa,tabasco ( u mom slučaju Frank's umak a može i Sriracha )
po ukusu ljuta mlevena paprika
Priprema:
Krilcima odseći one male vrhove, ako ima šta na njima očistiti ih, oprati i osušiti kuhinjskim papirom.tavirt
Uzeti veću kesu za zamrzivač i u nju staviti osušena krilca i preliti sa malo ulja i zatvoriti kesu i dobro utrljati krilca preko kese da se ulje obavije oko njih.U manju zdelicu sipati sve začine i promešati. Sipati u kesu gde su krilca,zatvoriti kesu i dobro utrljati začine u krilca preko kese.
Ostaviti najmanje nekoliko sati u frižider da se ukusi sjedini ili preko noći.
Peći ih na 180°C oko 20 minuta,okrenuti ih i peći još 20 do 25 minuta ili dok vam lepo ne porumene.
Krilca stavljati jedno po jedno u činiju, bez one masnoće koja se skupila prilikompečenja i sve dobro izmešati da se krilca obaviju sa umakom.
Isipati krilca na tanjir i poslužiti sa pomfritom i hladnim pivom a po želji mogu se poslužiti i sa nekim hladnim umakom i štapićima od celera,šargarepe,paprike...
Kaže moj muž, ljuta krilca se ne jedu, ako nema hladnog piva...
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар