Prženice pravim na puno načina....ovako ih prvi put pravim i nama su zaista jako fine.
Sastojci:
po 2 parčeta starog hleba po osobi
2 do 4 jaja
100 ml slatke pavlake
2 banane
oko 150 g krem sir
1 kašičica vanila
sveže voće
javorov sirup
Priprema:
Stari hleb ( ja sam koristila beget ) iseći oko 2 do 3cm debljine ali svaki komad zaseći na sredini i napraviti "džep".
2 do 4 jaja
100 ml slatke pavlake
2 banane
oko 150 g krem sir
1 kašičica vanila
sveže voće
javorov sirup
Priprema:
Umutiti prvo dva jaja i polovinu pavlake i dodati pola kašike vanile ( jer ne znamo tačno koliko će nam biti potrebno i za koliko osoba se pravi )
Uzimati deo mase i premazati napravljen džep i staviti nekoliko kolutova banane unutra.
Stavljati hleb, koji ste prethodno umočili sa svih strana u umućena jaja i pržiti dok vam donja strana ne porumeni, možda minut,dva, okrenuti i pržiti i drugu stranu dok ne porumeni.
Stavljati na kuhinjski papir da se višak masnoće ocedi.
Ako imate onu ravnu ploču na grilu, pecite na njoj i onda vam nije potrebno ni malo ulja.
Prijatno!!!!!
Ovo je baš zanimljivo, nisam nikada jela prženice u slatkoj varijanti.
ОдговориИзбришиDok sam bila dete ni mi ih nikad nismo jeli u slatkoj verziji, ali od kada sam ovde jedemo ih često.Od srca ti hvala.
ИзбришиGreat spin on French toast, I grew up on this! My favourite was honey glazed doughnuts that just were not fresh the day, so my mom alway french toasted them..
ОдговориИзбришиMs Kennedy, that is great idea. Never tried with honey glazed donuts but I am sure that taste so good. Thank you for the idea. Warm regards.
Избриши