петак, 24. јул 2015.

Punjene prženice

Prženice pravim na puno načina....ovako ih prvi put pravim i nama su zaista jako fine.


Sastojci:

po 2 parčeta starog hleba po osobi
2 do 4 jaja
100 ml slatke pavlake
2 banane
oko 150 g krem sir
1 kašičica vanila
sveže voće
javorov sirup

Priprema:

Stari hleb ( ja sam koristila beget ) iseći oko 2 do 3cm debljine ali svaki komad zaseći na sredini i napraviti "džep".


Umutiti prvo dva jaja i polovinu pavlake i dodati pola kašike vanile ( jer ne znamo tačno koliko će nam biti potrebno i za koliko osoba se pravi )

U manju zdelicu staviti krem sir, sobne temperature, dodati banane i izmeljati i sjediniti sa viljuškom.Možete obe banane da izmeljate sa sirom ili 1 bananu izmeljajte sa sirom a jednu iseći na kolutove.
Uzimati deo mase i premazati napravljen džep i staviti nekoliko kolutova banane unutra.

U teflonski tiganj sipati nekoliko kapi ulja i zagrejati na osrednjoj temperaturi, okrenuti tiganj nekoliko puta da se dno premaže sa uljem.
Stavljati hleb, koji ste prethodno umočili sa svih strana u umućena jaja i pržiti dok vam donja strana ne porumeni, možda minut,dva, okrenuti i pržiti i drugu stranu dok ne porumeni.
Stavljati na kuhinjski papir da se višak masnoće ocedi.
Ako imate onu ravnu ploču na grilu, pecite na njoj i onda vam nije potrebno ni malo ulja.

Poslužiti tople posute sa prah šećerom,svežim voćem i javorovim sirupom.


Prijatno!!!!!

4 коментара:

  1. Ovo je baš zanimljivo, nisam nikada jela prženice u slatkoj varijanti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dok sam bila dete ni mi ih nikad nismo jeli u slatkoj verziji, ali od kada sam ovde jedemo ih često.Od srca ti hvala.

      Избриши
  2. Great spin on French toast, I grew up on this! My favourite was honey glazed doughnuts that just were not fresh the day, so my mom alway french toasted them..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ms Kennedy, that is great idea. Never tried with honey glazed donuts but I am sure that taste so good. Thank you for the idea. Warm regards.

      Избриши