субота, 13. фебруар 2016.

Smoothie sa quinoa i borovnicama

Šumska borovnica na 100 g ima 84 kalorije,sadži: 0.6 g proteina„ 13,6 g ugljenih hidrata i 0,6 g masti.Prijatnog su i specifičnog ukusa. Koriste se u svežem i prerađenom stanju. Mogu da je jedu i dijabetičari.


Sastojci:
100 g smrznutih šumskih borovnica
1 zrela banana
25 g kuvana quinoa ili quinoa u obliku seriala
250 ml + mleka od badema ili kokosa

Priprema:
Smrznute šumske borovnice staviti u blender, dodati skuvanu i oceđenu quinou ( ako možete da nađete quinoa u obliku ceriala, možete da koristite i nju a ako nemate quinoa se može skuvati i dobro ocediti i višak zamrznuti pa je koristiti po potrebi ) dodati dobro zrelu bananu, koju ste isekli na kružiće i naliti sa mlekom od badema,kokosovim mlekom ili običnim mlekom i sve dobro izblendirati.
Količinu mleka možete da menjate po vašem ukusu, manje ili više, u zavisnosti da li volite da je gušći ili ređi smoothie.

Sipati u čaše i poslužiti.


Prijatno!!!!

6 коментара:

  1. Danas sve nailazim na recepte koje sam tu skoro pravila, E sad nisma pravila smoothie od kinoe
    ali pravila sam nešto slično kao sutlijaš.Inače to mi je bio prvi desert od kinoe da je slatko nešto mislim.Prvo sam kad sam počela da tražim recepte na netu mislila da će biti teško ali ima ih za desert bas dosta! Eto ovaj smoothie mi se isto dopada. I inače dosta koristim kinoa meni je ona ukusna,mislim vrlo dobra baza prima ukuse ostalih sastojaka baš lako.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dubravka, mi kinou obožavamo i vrlo često je koreistim umesto pirinča i ona je izuzetno zdrava žitarica da se koristi. Od srca tebi hvala i topli pozdrav iz ledene Kanade..danas je kod nas -27°C sa vetrom -40°C...pašće još neki recept danas.

      Избриши
  2. Waoo...kod mene je 6°C i bunimo se sto nam je tako hladno.
    Apropo recepta... kinoa mi ne prija iz nekog razloga pa preskacem Smoothie ali smo zato uzivali u krem corbi od jama.
    Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
  3. Kako ti ja zavidim na +6°C i nikad se ne bih bunila jer ne volim vrućine...Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  4. Jako dobar smoothie draga Zorice, sve češće mi je jutarnji obrok ili međuobrok ovakav i ovaj smoothie sa quinoom sigurno ide na isprobavanje !

    ОдговориИзбриши