понедељак, 11. април 2016.

Avocado Egg Salad

Sinoć smo bili na jednoj humanitarnoj akciji povodom skupljanja novca za znak na auto putu, koji će nositi ime Nikole Tesle i kao i uvek na takvim banketima je hrane previše, koliko god da se braniš, ne možeš da odoliš tako lepoj hrani, danas je lagana hrana i šetnja,jer se ta energija mora negde potrošiti...


Sastojci:

1 veliki avokado
3 tvrdo kuvana jaja
1 mala ljutika
1 čen belog luka ( može i bez )
4 manja ili 2 veća kisela krastavca
1 dobro puna kašika majoneza
po ukusu so i biber
i još:
1 puna kašika majoneza
1 ravna kašika dijon senfa
peršun, vlašac, paradajz
hleb po izboru

Priprema:

Skuvati tvrdo kuvana jaja, oljuštiti ih i iseći na četvrtine.
Krastavčiće iseći na manje komadiće.
Ljutiku očistiti i iseći na kockice i ako koristite beli luk, oljuštiti i iseći na manje komadiće.
Avokado iseći na pola, izvaditi košticu i iseći na manje kockice.
Sve to staviti u multipraktik, posoliti i pobiberiti po ukusu ( ko voli može dodati i kašiku limunovog soka, ja nisam ) dodati dobro punu kašiku majoneza i samleti kako vi volite, množe da bude fini premaz na hleb ili kao dip, ili grubo samleveno da ima manje komadiće..ovo je stvar ukusa.

Ovo možete da poslužite na nekom finom istostiranom hlebu, kao sendvič ili kao sitne zalogaje na baguette ili sa krakerima ili kukuruznim čipsom kao umakalicu...
U manju zdelicu staviti jednu punu kašiku majoneza i jednu punu kašičicu dijon senfa i sve izmešati zajedno.
Ako ćete ih poslužiti na hlebu kao sendvič, istostirati hleb, svako parče hleba premazati sa masom od majoneza i senfa, na jedno parče staviti masu od avokada i jaja, onoliko koliko vi volite , preko posuti sa sitno iseckanim vlašcem, staviti kolut dva paradajza, može i list zelene salate, poklopiti sa drugim parčetom hleba, preseći na pola i poslužiti kao lagani ručak ili za večeru.

Ako služite kao male zalogaje, baguette hleb iseći na tanje parčiće ukoso i istostirati ih u rerni, svako parče premazati sa masom od majoneza i senfa, staviti masu od avokada i jaja, gore ukrasiti sa kolutovima malih krastavčića ili kolutovima sitnog paradajza, posuti sa sitno iseckanim peršunom ili staviti male grančice i poslužiti uz pivo ili belo vino.
Ako služite kao dip, tu nema šta da se kaže.


Prijatno!!!!!

4 коментара:

  1. Fina i sigurno mnogo ukusna salatica! ♥ Meni bi mogla i bez pasiranja - sve samo iseckano i promešano, pa da navalim na nju viljuškom :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Gago, možeš na koji god hoćeš način..ja isto jako volim avokado i spremam ga na mnogo načina.

      Избриши
  2. Pravi izbor. A mi usred sezone avokada! Odličan recept!

    ОдговориИзбриши