Pohovanu ribu jako volimo, retko je spremam baš zbog tog prženja, ali jednom ili dva puta godišnje, me neće ubiti.
Sastojci:
šolja ili cup =250 ml
1/4 šolje glatkog brašna od kokosa
1 kašičica belog luka u prahu
1/4 kašičice bibera
1/4 kašičice čili začina ili mlevene dimljene paprike
2 jaja
65 ml gazirane mineralne vode
oko 750 g fileta ribe ( cod fillets )
ulje za pržnje
Priprema:
U tiganj sipati ulje i zagrejati ga na osrednjoj temperaturi.
Dok se ulje greje u zdelu umutiti viljuškom jaja i dodati sve začine, brašno od kokosa i tapioke ( ako nemate brašno od tapioke možete da ga zamenite sa brašnom od pirinča i sjediniti sve zajedno.Svako parče ribe umočiti u masu od jaja i pržiti dok ne porumeni, oko7 do 8 minuta sa obe strane, pazite da ih ne prepržite.
Ako počne previše da rumeni, smanjiti temperaturu.
Poslužiti sa kuvanim pirinčem, krompir salatom ili, kao ja, sa belolučenim brokolijem.
Brokoli oprati i iskidati na manje cvetiće.
U šerpu sipati vodu, kašičicu soli i pustiti da provri..kad je provrelo dodati iskidane cvetiće i kuvati, kad ponovo provri, još 4 do 5 minuta.
Ocediti od vode i skuvane cvetiće staviti u zdelu sa ledenom vodom u koju ste dodali kocke leda.Ostaviti da se potpuno ohladi, onda ocediti od vode i ostaviti da se ocedi višak vode.
U manju zdelicu staviti 2 do 3 kašike jabukovog sirćeta, kašičcu meda ( može i bez ) 2 čena pasiranog belog luka, so, biber i 1 kašiku maslinovog ulja i sve to umutiti sa malom žičicom za mućenje.
Oceđeni brokoli staviti u zdelu, iz koje ćete poslužiti, preliti sa prelivom od sirćeta i ulja i poslužiti odmah.
Povremeno i mi pripremimo riblji pohanac i ovaj kod tebe mi je jako zanimljiv obzirom na posebnu smjesu za pohanje kakvu nisam do sada radila, a još više me privukao način kako si pripremila i poslužila brokulu, odlično draga Zorice !
ОдговориИзбришиHvala ti, draga moja Branka...volimo ribu, ali je ne jedemo onoliko koliko bi trebali..Svaki put obećam sebi da ću je jesti bar dva do 3 puta nedeljno i ne održim obećanje koje sam dala sama sebi. Topli ti pozdrav šaljem.
ОдговориИзбриши