четвртак, 28. април 2016.

" Krompir " salata

Svi volimo salatu od krompira,ovo je malo lakša verzija, ali ne sa krompirom, već sa karfiolom.


Sastojci:

1 veća glavica karfiola
3 do 4 tvrdo skuvana jaja
50 g majoneza
50 g kisele pavlake
4 do 5 sitno iseckanih kiselih krastavčića
4 do 6 struka mladog luka
1 kašičica dijon senfa
po ukusu so i biber
1 puna kašika sitnije sečenog peršuna

Priprema:

Karfiol očistiti, oprati i iskidati na sitne cvetiće. Sipati u šerpu vodu i kad provri, dodati karfiol, pola kašičice soli i pustiti da ponovo provri, smanjiti temperaturu i kuvati još 5 minuta.
Ocediti od vode i isprati sa hladnom vodom da zaustavimo proces kuvanja i da ohladimo karfiol.
Ostaviti da se ocedi od viška vode.

Dok se karfiol kuva, skuvati jaja, iseckati kisele krastavčiće, oprati i iseckati mladi luk.
U veću zdelu staviti oceđen karfiol, sitno iseckane krastavčiće, sitno iseckan mladi luk, sitnije sečen peršun, so,biber i peršun, dodati majonez,dijon senf i kiselu pavlaku i sve dobro promešati.

Ostaviti da odstoji pola sata a može i duže da se ukusi sjedine, probati za so i ako je potrebno dodati.
Poslužiti kao prilog uz roštilj ili pečeno meso, po vašem izboru.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар