уторак, 26. април 2016.

Sladoled od jagoda i kokosovog mleka

Volim sladoled, posebno ovakav gde nema ni trunkice šećera ..danas mi se jelo nešto slatko i ovo mi je bila odlična ideja..originalni recept je pravljen sa jagodama, ja sam imala malo preostalih malina i umesto jagoda napravila sam sa malinama,koje podjednako volim kao i jagode.


Sastojci:

2 banane, isečene na kolutove i smrznute
150 g smrznutih jagoda ( malina )
125 ml kokosovog ili mleka od badema

Priprema:

Banane iseći na kolutove i zamrznuti ih ( ja uvek imam zamrznute banane uzamrzivaču i pakujem po jednu bananu u malu kesicu i onda sve stavim u veću kesu i obično napišem na kesi koliko banana imam u kesi, tako da znam )

Zamrznute banane staviti u blender, jagode ( u originalnom receptu ne kaže da li su jagode smrznute ili ne, ja sam koristila smrznute maline umesto jagoda a sutra ću napraviti sa svežim jagodama, samo da vidim koja je razlika i da li ima razlike u teksturi ) dodati kokosovo mleko i sve samleti.

Sladoled se može poslužiti odmah, ja lično volim kad je malo tvrđi i ostavila sam ga u zamrzivač još 15 do 20 minuta i tek sam onda poslužila.
Ovakve poslastice su idealne, rashlade te i osveže a nemate nikakvih ekstra zaslađivača, jer voće je dovoljno slatko, za vas, koji volite da je slađe, možete dodati kašiku - dve meda.

Vrlo je važno ne ostaviti ga duže u zamrzuvaču, jer će se potpuno slediti i nećete moći da ga poslužite..napraviti samo onoliko koliko ćete pojesti.


Prijatno!!!

2 коментара: