среда, 20. април 2016.

Sladoled od avocada i dulche de leche

Sladoled bez jaja, koji se napravi, za manje od deset minuta a užitak je fantastičan.



Sastojci:

250 g avocada
300 g dulche de  leche
2 kašike soka od limuna
prstohvat morske soli
450 ml slatke pavlake

Priprema:

Pleh, veličine 22cm X 8cm staviti u frižider da se dobro ohladi, najmanje pola sata pre nego što počnete da pravite sladoled.

U multipraktik staviti dulche de leche, ( originalni recept kaže kondenzovano mleko, ja sam greškom uzela kanticu sa dulche de leche i kad sam otvorila morala sam je i iskoristiti, drugi put ću napraviti sa kondenzovanim mlekom, mislim da je jedina razlika da ima ukus karamele ) prstohvat soli, sok od limuna i kockice avocada i sve samleti u kremastu masu.

Umutiti slatku pavlaku i polovinu umešati vrlo nežno sa spatulom, dodati tu masu u preostalu umućenu slatku pavlaku i ponovo umešati sa spatulom.

Sipati tako pripremljenu masu u ohlađeni kalup, poravnjati, pokriti sa providnom folijom i ostaviti u zamrzivač, najmanje 4 sata,najbolje, preko noći.

Poslužiti i uživati u ukusu...



Prijatno!!!!

5 коментара:

  1. prevazišla si i samu sebe! a to nije lak zadatak, nimalo! Ovo je tako elegantno i neobično i verujem veoma ukusno.

    ОдговориИзбриши
  2. Kato moja, ti si jedno veliko srce..Petra, od srca ti hvala.

    ОдговориИзбриши
  3. Volim karamel, meni bi se više svidela ova kombinacija koju si kako kažeš "greškom" napravila, nego ona sa kondenzovanim mlekom.. ♥

    ОдговориИзбриши
  4. Moj je gotov, znaš kako volim tvoje neobične kombinacije. Ja jesam koristila kondenzovano mleko ali kao što Gaga reče ni meni en bismetalo da je bilo sa Dulche de leche

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dubravka, meni se ovaj jako dopao, ali ću isporobati i sa kondenzovanim mlekom, pa onda mogu da kažem koja je razlika,,,mi smo ovaj davno pojeli, jer baš klizi niz grlo...od srca ti hvala i uživajte i za mene.

      Избриши