среда, 13. април 2016.

Pečeni beli luk


Beli luk je prirodni antibiotik i mnogi ga ne mogu jesti u svežem stanju, izvolite pa probajte pečen, imaćete divnu mazalicu za hleb.


Sastojci:
nekoliko glavica belog luka
morska krupnija so
maslinovo ulje

Priprema:
Čenove belog luka oljuštite i stavite u posudu.

Dodati soli i maslinovog ulja i sve dobro promešati da se so rasporedi svuda podjednako na čenove belog luka.

Isipati u tepsiju,koju ste prekrili papirom za pečenje i peći na 180*C oko pola sata ili dok vam beli luk ne dobije lepu rumenu boju.

Ohladiti, po želji ga možete pasirati ili jesti cele čenove sa nakim finim hlebom.


Drugi način pečenja belog luka:
 Ne oljuštenoj glavici odseći vrh posoliti,preliti sa maslinovim uljem i zaviti u alu-foliju.


  Peći oko sat vremena na 180*C.

  Pečeni beli luk ostaviti da se prohladi,istisnuti iz ljuskice, veoma lako ispada.


 Staviti u teglicu,preliti sa još malo maslinovog ulja i koristiti po potrebi.

  Prijatno!!!

2 коментара:

  1. Uvijek ga imam u hladnjaku i preporučam svima ...Prvi način nisam probala , ali već sutra probam i na taj način!

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam! Pravila sam na oba načina, ali mi je prvi miliji.. ♥

    ОдговориИзбриши