Idealno za vreme posta, slavlja a može da vam bude i fina večera.
Ovaj recept šaljem kao ulaznicu Draganu, koji je domaćin za ovomesečnu igricu, "Ajme, koliko nas je" sa bloga " Miris i Ukus " i koji nam je zadao temu za ovaj mesec, surimi.
Sastojci:
450 g srednje veličine škampa
10 struka mladog zelenog luka
1/2 glavice ljubičastog luka
4 štapa celera
po 1 komad žute, crvene, narandžaste paprike
1 sok od limuna ili po ukusu
4 kašike maslinovog ulja
2-3 kašike sveže iseckanog peršuna
soli i bibera po ukusu
Priprema:
Surimi štapiće isitniti, škampe očistiti i prokuvati (kad bude roze boje, onda su gotove, mi ih ovde kupimo gotove), ove dve vrste “mesa” pomešati, dodati sitno nasecen mladi luk, beli i zeleni deo, pola glavice crnog luka iseckati na sitne kockice,, iseći 4 štapa celera na tanje kolutiće, paprike isto iseci na sitnije kocke, iscediti sok od jednog limuna, dodati peršun, soli, bibera i maslinovog ulja, sve ovo dobro izmešati, ostaviti preko noći u frižider, sutra, pre služenja promešati i proveriti da li treba još limunovog soka i soli. Ukrasiti i služiti.
Prijatno!!!!
Trebalo mi je vremena da naucim pripremati i voliti 'seafood'...Divan recept Zoki!
ОдговориИзбришиMeni nije trebalo puno vreme na..ja seafood obožavam i mogla bih da je jedem neprestalono,krabu i šrimps obožavam. Hvala ti puno i topli pozdrav.
ОдговориИзбриши