субота, 30. април 2016.

Avocado i dimljen losos

Može da vam bude idealno predjelo ili lagani ručak.


Sastojci:

2 manja avocada
120 g dinljenog lososa
60 g mekšeg kozjeg sira
30 ml maslinovog ili ulja od avocada
prstoihvat soli
sveže začinske biljkice, krupnije mleven biber

Priprema:

U multipraktik staviti iseckan losos, kozji sir, prstohvat soli, ulje koje koristiite ( ja sam koristila ulje od avocada ) i 15 ml soka od limuna i sve samleti zajedno.
Ostaviti sa strane.

Avocado raseći na pola, izvaditi košticu i oljuštiti od kore. Premazati sa ostatkom limunovog soka.
Masu od lososa raspodeliti na 4 polovine avocada, napuniti ih, posuti sa iseckanim začinskim biljkicama, posuti sa krunije samlevenim biberom i poslužiti odmah.

Možete poslužiti i kao sitne zalogajčiće, na manje parčiće hleba, koje ste prethodno istostirali ili krakere, stavljati po malo mase od lososa, avocado iseći na tanje listiće, premazati sa limunovim sokom, staviti po parče odozgore na masu od lososa, ukrasiti sa listićima mirođije i poslužiti.


Prijatno!!!

2 коментара:

  1. Božanstven obrok! ♥ Obožavam i avokado i dimljenog lososa.. Na žalost, ovde poprilično koštaju, a i nema ih po manjim radnjama i manjim mestima, pa se tek povremeno počastim.

    ОдговориИзбриши
  2. Ovde su zaista jeftini, a zavisi i gde ih kupuješ a po negde i od veličine, ja sam kupila 6 manjih komada za 2 eura, a ima ih i onih baš velikih e oni su oko 4 eura za 6 komada.Avocado se smatra svakodnevnom hranom ovdea kod nas je to egzotično voće i zato je skupo.Pozdrav Gago.

    ОдговориИзбриши