понедељак, 18. април 2016.

Avocado - Mango Škampi Salata

Kombinaciju avocada i manga obožavam...ovo nam je bio fantastičan ručak.Umesto manga može i ananas ili breskva.


Sastojci:

1 zreo mango
2 manja ili 1 veći avocado
100 g Kaniwa ( baby quinoa )
75 g orzo pasta
4 struka mladog luka
2 pune kašike sitno iseckanog peršuna
sok i korica od 1 limete
1 puna kašika maslinovog ili pola kašike ulja od avokada
po ukusu so i biber
po 6 većih škampa po osobi
4 čena belog luka
pola glavice ljubičastog luka ili 1 ljutika

Priprema:

U manju šerpicu skuvati orzo pastu, ako je nemate može i pirinač dugog zrna, ocediti od vode i isprati je sa hladnom vodom.Ostaviti da se ocedi od viška vode.
Kaniwa je ustvari baby quinoa,( ovde na slici se vidi kao sitne crvene semenkice ) ako je nemate, onda koristite quinou koju imate, isprati je sa hladnom vodom i kuvati je oko 8 do 10 minuta, isprati je sa hladnom vodom i ostaviti da se ocedi.
Kad je oceđeno, pomešati, dodati sitno iseckan ljubičasti luk, peršun,ostaviti vrlo malo za šrimp,mladi luk, 2 čena sitno iseckanog belog luka,so, biber, ulje, sok i koricu od limete. Mango oljuštiti i iseći na kockice i dodati u zdelu.
Na kraju očistiti avokado, iseći i njega na kockice i promešati sve zajedno...probati za ukus i ako je potrebno, dodati ono što fali..meni je trebalo još kiseline i dodala sam sok od još jedne limete.
Ostaviti u frižider dok vi pripremate škampe.

Oprati ih i očistiti a repiće ostaviti.
Sitno iseckati dva čena belog luka, dodati malo peršuna, limunovog soka i maslinovo ulje i sve promešati.
Škampe možete ispeći na gril tavi ili na roštilju, izbor je vaš.

Ako hoćete, škampe možete dodati u salatu, sve izmešati i poslužiti odmah ili sipati salatu na tanjir i preko staviti škampe,sa strane staviti kolut limuna,ako je nekom potrebno još da je kiselo.


Prijatno!!!!

2 коментара: