уторак, 19. април 2016.

Beluga sočivo i izraelski couscous salata

Vrlo ukusna i zdrava salata, koja vam može zameniti obrok...idealna za dane posta ili obrok za one, koji ne jedu meso.
Za sve moje vege prijatelje.....


Sastojci:

200 g crnog beluga sočiva
100 g izraelskog couscousa
200 g edamame ( sveža soya )
4 struka mladog luka
2 do 3 čena pasiranog belog luka
2 pune kašike sitnije sečenog peršuna
1 do 2 pune kašike maslinovog ili ulja od avokada
sok od pola limuna
2 kašike belog balsamico sirćeta
po ukusu himalajska so i sveže samleven bibert
2 štapića sitno iseckanog celera

Priprema:

U šerpicu staviti vodu sa kašičicom soli. Crno sočivo očistiti i isprati hladnom vodom i dodati u šerpicu, i kad provri, kuvati od 15 do 20 minuta, ali nemojte je prekuvati, treba da ostane skuvana ali čvrsta. ( al dente ) Isprati je hladnom vodom i ocediti od viška vode i staviti u veću zdelu.

U istu šerpu sipati vodu dodati kašičicu soli i kad porovri dodati soyu i kuvati je, od momenta kad je ponovo provrelo, samo 5 minuta.Ocediti od vode, isprati je ispod mlaza hladne vode i ocediti je od viška tečnosti. Dodati u zdelu sa sočivom.

U istu šerpu ( ako hoćete, možete da kuvate sve odjednom u tri manje šerpice, ja sam tako radila ) sipati vodu, posoliti je i dodati izraelski couscous i kuvati desetak minuta dok ne omekša. Ocediti od vode, isprati pod mlazom hladne vode, ocediti i dodati u zdelu.

Mladi luk oprati i sitnije iseći na kolutove, zajedno sa zelenim delom.žŠtapiće celera, oprati i iseći na manje komadiće.
Peršun oprati i sitnije iseckati i sve to staviti u zdelu.

U manju zdelicu staviti pasirani beli luk, dodati so, biber,ulje, limunbov sok i balsamico sirće, ( ja koristim belo, vi, ako ga nemate onda možete da koristite jabukovo sirće ili sirće od belog vina ) umutiti sa žicom i preliti preko povrća i sve izmešati zajedno.

Salatu možete poslužiti hladnu ili sobne temperature, ali pre nego što ćete je poslužiti ostaviti je da odstoji pola sata ili duže.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар