Još jedan odličan džem iz moje kuhinje
Sastojci:
1 kg muškatne bundeve1 kg kiselih jabuka
sok od 1 limuna
250 ml sok od jabuka ili voda
250 g šećera
1 kesica vanilinog šećera
1 kašičica cimeta
Priprema:
Muškatnu tikvu očistiti od korice i semenki, iseći na manje kockice, posuti sa šećerom i vanilom, poklopiti i ostaviti preko noći u frižider.Izmešati sve zajedno i staviti da se kuva na jaku temperaturu.
Kuvati oko 15 do 20 minuta, smanjiti temperaturu i kuvati dok se potpuno ne zgusne a tečnost ispari.
Varjačom pritiskati kockice da ih pretvorite u pire ili izmešati štapnim mikserom ali ostaviti da ima po malo male komadiće.
Tegle oprati i staviti ih u rernu da se osuše i zagreju.
Kad je džem gotov, dodati kašičicu cimeta, promešati i sipati vruć džem u vruće teglice, zatvoriti i ostaviti u toplu rernu dok se ne ohladi.
Prijatno!!!!
Izvrsna kombinacija!
ОдговориИзбришиPotpuno se slažem s tobom.
ИзбришиGdjo Zorice uvek nas uveselite divnim receptima.
ОдговориИзбришиHvala ti puno, draga Jaco.
ИзбришиBaš mi se sviđa ova kombinacija.Nisam probala ali ću verovatno isprobati.Divan recept! :)
ОдговориИзбришиHvala ti puno, draga moja...džem je izuzetno lep i ukusan.
ИзбришиDraga Zorice, divim se kako sve stizes... dzem izgleda sjajno i ima predivnu boju.:)))
ОдговориИзбришиKad se voli ono što se radi, stigne se, a ti bar znaš u kojoj smo mi frci i još sve to nije ni početak, ali preživeće se.Hvala ti puno, draga moja Lana.
Избриши