Odličan jesenji tart, koji možete da poslužite kao predjelo ili ručak, uz neku salatu.
Sastojci:
inspiracija
1 mala muškatna tikva
1 veći koren paškanata
2 do 3 čena belog luka
20 ml maslinovog ulja
po ukusu so
po prstohvat bibera i mlevenog muškatnog oraha
Za fil od sira:
200 g mladog riccotta sir
40 ml maslinovog ulja
kašičica sitno iseckanog ruzmarina
po ukusu so i malo bibera
može a ne mora:
malo seckanih oraha i sitno iseckan mladi luk
i još:
1 list lisnatog testa ( oko 225 g )
1 mala muškatna tikva
1 veći koren paškanata
2 do 3 čena belog luka
20 ml maslinovog ulja
po ukusu so
po prstohvat bibera i mlevenog muškatnog oraha
Za fil od sira:
200 g mladog riccotta sir
40 ml maslinovog ulja
kašičica sitno iseckanog ruzmarina
po ukusu so i malo bibera
može a ne mora:
malo seckanih oraha i sitno iseckan mladi luk
i još:
1 list lisnatog testa ( oko 225 g )
Priprema:
Očistiti muškatnu tikvu i paškanat i iseći na male kockice.Staviti ih u zdelu, dodati pasirani beli luk, so i biber, prstohvat muškatnog oraha i sipati maslinovo ulje i sve dobro izmešati.
Sipati u pleh, koji ste prekrili pek papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, oko 30 minuta. Na pola pečenja, promešati i kad počnu kockice da vam rumene, izvaditi iz rerne.
Ostaviti sa strane da se ohladi.
Staviti u pleh u koji ćete peći.
Premazati ivice sa umućenim jajetom a sredinu izbosti viljuškom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 12 do 15 minuta ili dok vam blago ne porumeni.Izvaditi i kašikom pritisnuti sredinu da se nadignuto testo spusti.
U multipraktik staviti sir, so,biber, seckan ruzmarin i maslinovo ulje i samleti sve u glatku kremu.
Kad se pečeno testo ohladilo naneti kašikom fil od sira, poravnjati i preko staviti pečeno povrće, vratiti u rernu i zapeći još oko 5 do 10 minuta, ili dok vam ivice lepo ne porumene a povrće dobije rumenkastu boju.
Pečen tart posuti sa seckanim mladim lukom i pikan orasima i poslužiti toplo.( ja sam zaboravila da pospem sa orasima i mladim lukom, tek kad sam slikala sam videla da nisam i onda me je mrzelo da se vraćam i ponovo slikam )
Prijatno!!!!
Dok sam pravila ovaj tart, društvo mi je pravio ovaj lepi detlić...samo mi je žao što nisam uspela bolje da ga uslikam, jer je zaista mnogo lep.
Dok sam pravila ovaj tart, društvo mi je pravio ovaj lepi detlić...samo mi je žao što nisam uspela bolje da ga uslikam, jer je zaista mnogo lep.
Нема коментара:
Постави коментар