Evo mene opet sa idejom za brzi ručak, ne treba vam više od pola sata da ga pripremite.
Sastojci:
250 g paste po izboru
100 g pančete /dimljene slanine
1 veliki ili 2 manja struka praziluka
15 g putera
125 ml belog vina
125 ml pavlake za kuvanje
voda za kuvanje paste
1 kašičica soli
parmezan sir
Priprema:
U veću šerpu sipati vodu ( pravilo je za 100 g paste potrebno je 1 l vode ) i kad je voda provrela sipati kašičicu soli i onda dodati pastu koju želite.
Kuvati je po uputstvu proizvođača, ali nemojte da je prekuvate već da vam bude " al dente "
U dublji i veći tiganj staviti idseckanu pančetu i pržiti dok ne počne da rumeni i da ispusta masnoću.
Za to vreme očistiti i oprati praziluk, gornji, zeleni deo, odstraniti ( sačuvajte za neku drugu upotrebu ) a donji i svetlo zeleni deo, iseći na sitnije i tanje kolutove ( ako je praziluk veći u obimu, preseći na pola )
Dodati u tiganj, gde je slanina kašiku putera ( ovo će vam dati mnogo bolji ukus ) dodati iseckan praziluk i na niskoj temperaturi pržiti dok ne omekša, oko 8 do 10 minuta.
Sipati belo vino i kuvati minut-dva dok malo ne uvri, smanjiti još malo temperaturu i dodati pavlaku za kuvanje, posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati skuvanu pastu, krupnije, tanje parčiće parmezana, sve izmešati i ako je potrebno dodati malo vode u kojoj se pasta kuvala, sve izmešati.
Poslužite odmah uz dodatak parmezana i seckanog peršuna.
Prijatno!!!!
Brzo, ukusno, isprobano. Trazeno da se ponovi. Hvala, Zorice, spasiteljice!
ОдговориИзбришиMirjana, zadovoljstvo mi je kad neko voli što je pripremio po mom receptu a inače, pastu volimo na mnogo načina i uvek je dobrodošla za ručak...Od srca ti hvala i topli ti pozdrav šaljem.
Избриши