понедељак, 5. децембар 2016.

Tuna lemon pasta

Nekad mi se baš ništa ne kuva ...e ovaj ručak je za te dane, kad vam se ništa ne radi...pola sata, čak i manje, vam je dovoljno da ga pripremite.


Sastojci:
250 g paste po izboru
30 ml kvalitetnog maslinovog ulja
korica i sok od pola limuna
1 puna kašika sitno iseckanih kapara
nekoliko inćuna
1 do 2 konzerve kvalitetne tune u ulju
3 do 4 crne maslinke
1 do 2 pune kašike sitno iseckanog peršuna
po ukusu so i biber
voda za kuvanje paste

Priprema:
U veću šerpu sipati vodu i pustiti da provri i kad je provrela, sipati kašiku soli i dodati pastu da se kuva. Kuvati je po uputstvu proizvođača a odlično je ako imate domaću pastu.

Dok se pasta kuva, pripremiti sve ostalo.
U zdelu sipati maslinovo ulje,izrendati koricu limuna i iscediti sok ( ako volite da je više kiselo, možete dodati i više soka ) dodati sitno iseckane kapare, so,biber, inćune, i sitno iseckane crne maslki i polovinu iseckanog peršuna i tunu, koju ćete prethodno malo usitniti u konzervi i sipati, zajedno sa uljem

Skuvanu pastu ocediti od vode, dodati u pripremljen preliv od limuna i sve dobro izmešati.
Sipati u zdelu, po želji možete posuti sa malo izrendanog parmezana, a ako postite, izostavite sir.


Prijatno!!!



2 коментара: