Kuglice, koje pored toga što su ukusne su i vrlo zdrave, bez dodatnog zaslađivača...
Sastojci:
400 g urme250 ml vrele vode
1 kašičica vanilinog ekstrata
1/4 kašičice soli
60 g kokosovog brašna
15 g ne zaslađenog kakao
oko 250 g čokolade za kuvanje
oko 100 do 150 g tostiranog kokosa
Priprema:
Urme očistiti od koštice i iseći na sitnije komade i preliti sa vrelom vodom. Ostaviti ih na stranu da odstoje oko 40 minuta da omekšaju i voda se ohladi.
Sipati urme, zajedno sa vodom u multipraktik, dodati vanilu i so i samleti dok ne dobijete glatku masu, u međuvremenu zaustaviti mašinu i skinuti spatulom urme sa stranica i nastaviti sa mlevenjem.Dodati kokosovo brašno, ne zaslađen kakao i sjediniti sve zajedno.
Sipati u zdelu i ostaviti u frižider nekoliko sati da se potpuno ohladi.
Napravljene kuglice stavljati na pleh.
Otopiti na pari ili u mikrotalasnoj,polovinu količine čokolade u jednu zdelu staviti tostirani kokos.
Svaku kuglicu umočiti u čokoladu, i pomoću dve viljuške,otresti višak i staviti u tostirani kokos i uvaljati u kokos. .Te kuglice staviti u frižider da se hlade, oko sat vremena, dok vi radite sa drugim delom kuglica.
Otopiti drugi deo čokolade i tako isto uraditi i sa ostatkom kuglica.
Od ove količine trebate dobiti oko četrdesetak kuglica.
Prijatno!!!!
Možete na dva načina da tostirate kokos, na suvom tiganju, pržiti, stalno mešajući, oko 5 minuta ili dok vam ne porumeni.
Drugi načij je sipati kokos na pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C, oko 5 do 10 minuta ili dok ne počne da miriše i porumeni.
Možete na dva načina da tostirate kokos, na suvom tiganju, pržiti, stalno mešajući, oko 5 minuta ili dok vam ne porumeni.
Drugi načij je sipati kokos na pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C, oko 5 do 10 minuta ili dok ne počne da miriše i porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар