субота, 17. децембар 2016.

Kubanski hleb za sendviče ( CUBAN MEDIANOCHE BREAD)

Svaki put kad idemo na Kubu, dočeka nas, između ostalog, i njihove divne zemičke, sa kojima prave fantastične sendviče...probajte ih i vi.


Sastojci:
450 g brašna + 50 g za doradu testa
1 kašičica soli
5 g suvog ili 10 g svežeg kvasca
65 g otopljene masti
2 jaja + 
125 ml tople vode
1 kašičica soli
i još:
jaje za premazivanje
semenke po izboru

Priprema:
Prosejati brašno u vanglicu, dodati so, promešati i napraviti udubljenje u sredini brašna ( ja uvek ostavim jedan deo brašna na stranu i tek na kraju dodajem, ako je potrebno. Meni je tačno trebalo 450 g brašna )
( u originalnom receptu kaže dodati i 150 g šećera, ja nisam, jer bi mi hleb bio slatkast a ja to ne volim )
U toplu vodu dodati kvasac,šećer i kašiku brašna, izmešati i ostaviti da se kvasac podigne.
Otopiti mast a tri jaja umutiti viljuškom, odvojiti jedan deo u zdelicu, sa tim ćemo premazati testo a ostatak sipati u sredini brašna, dodati otopljenu mast i nadošli kvasac i zamesiti testo.
Isipati na radnu površinu i dobro umesiti testo da dobijete glatko i elastično testi i ako je potrebno dodavati brašno.
Oblikovati u loptu, premazati vrlo blago sa malo ulja ili ako imate još malo masti, pokjriti i ostaviti na toplom mestu da se testo udvostruči. Ovom testu će trebati malo više vremena da se podigne jer ima manje kvasca u sebi, ako hoćete, možete staviti 8 g suvog kvasca i brže će da vam se podigne, samo ja mislim da je nepotrebno.

Naraslo testo isipati na radnu površinu i podeliti na onoliko delova na koliko hoćete da su vam velike rolnice.
Ja sam ih podeluila na 10 jednakih komada, pravila sam ih da su manje.
Rukom ih malo razvaljati u cilindričan oblik, oko desetak cm dužine i oko 5cm širine ( zaboravila sam da uslikam )

Pripremljene rolnice staviti na pleh, koji ste prekrili pek papirom, pokriti ih providnom folijom  i ostaviti na toplom mestu oko 45 minuta do sat vremena da ponovo narastu.
Kad su ponovo narasle oštrim nožem ili žiletom raseći rolnice po sredini ili ukoso na nekoliko mesta.

U ostatak jaja dodati malo vode ili mleka, umutiti i premazati rolnice, posuti ih semenkama po izboru, mada se originalne rolnice ne posipaju ni sa čim i peći ih u prethodno zagrejanoj rerni, na 175°C i peći ih oko 25 do 35 minuta ili dok vam ne porumene.
Tople rolnice staviti na žicu da se ohlade i po želji ih možete premazati sa otopljenim puterom, dok su još tople.


Ohlađene rolnice možete da koristite kao hleb ili za sendviče, ili sa nekim namazom..


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар