Ribu obično pečem u limunovom soku i sa kolutovima limuna, ovog puta nešto drugačije...riba je meka ko puter, jednostavno se topi u ustima.
Ovaj recept šaljem kao ulaznicu Dubravki,, koja je domaćica za ovomesečnu igricu, "Ajme, koliko nas je" sa bloga " Dzoli voli net. kuvar " i koji nam je zadala temu za ovaj mesec,đumbir, koji vrlo često koristim u svojoj kuhinji..
Sastojci:
po 1 parče ribe po osobi, oko 200 do 250 g5 do 6 struka mladog luka, beli i zeleni deo
2 čena pasiranog belog luka
1 puna kašika sitno iseckanog peršuna
30 ml soya sos
2 kašike ulja od tostiranog sesama ili maslinovo ulje
sok i izrendana korica od 1 pomorandže
2 pomorandže, oprane i isečene na kolutove
po ukusu so i sveže samleven biber
1 puna kašičica sitno iseckanog đumbira
Priprema:
Mladi luk očistiti, oprati i iseći na tanke kolutove. Pomorandži izrendati koricu i iscediti sok. U zdelu sipati soya sos, ulje koje koristite, so, biber,sok i koricu pomorandže, pasirani beli luk, sitno iseckan đumbir, sitno iseckan peršun i sve izmešati. Ostaviti sa strane.
Filete bakalara oprati i osušiti kuhinjskim papirom. Odseći foliju, dovoljno veliku za svaki filet ribe. Staviti ribu na sredinu folije, blago posoliti i pobiberiti sa obe strane. Odozgore rasporediti preliv od mladog luka, svuda po filetima ribe i preko staviti kolutove pomorandže ( koju, ako želite možete i da oljuštite, ja nisam ) Dobro ušuškati foliju svuda okolo riba a odozgore saviti i dobro zatvoriti preklapanjem folije. ( ovo radimo da nam sokovi nigde ne iscure a da se riba takoreći skuva u pari od začina.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар