Odlično predjelo za Novogodišnju noć ili za bilo koju vrstu slavlja...a ako ništa drugo, ono može da bude i večera.
Sastojci:
15 ml maslinovog ulja1 velika glavica ljubičastog ili običnog luka
po pola kašičice suve majčine dušice / timijana, soli i bibera
1 kašičica Worcestershire sauce
50 ml belog vina
2 konzerve od po 85 g dimljenih dagnji
1 baguette isečen na 16 šnitica
2 kašike omekšalog putera
oko 50 g izrendanog Gruyère sira
2 pune kašike sitno iseckanog peršuna
1 do 2 čena sitno iseckanog belog luka
Priprema:
U tiganj sipati maslinovo ulje i dodati luk, koji ste isekli na tanke listiće i pržiti oko desetak minuta na osrednjoj temperaturi, dok luk ne omekša. Dodati Worcestershire sauce, beli luk, majčinu dušicu, biber i so i nastaviti sa prženjem, uz po malo dodavanja belog vina. Skloniti tiganj sa ringle i dodati dimljene dagnje, polovinu seckanog peršuna i sve izmešati.
Prijatno!!!!
Rastu mi zazubice.
ОдговориИзбришиi meni...ovo je izuzetno ukusno i mislim da umesto dimljenih dagnji mogu i peleće džigerice..Topli pozdrav.
Избриши