недеља, 27. фебруар 2022.

Hrskave pileće kuglice ( Crispy Chicken Nuggets)

Obožavam ih ali nikada da ih napravim, pre nekoliko meseci sam našla dobar recept, ali nikad da dođu na red.


Sastojci: 2 komada pilećeg belog mesa, 1 veća kesa čipsa od krompira, 50 g krušnih mrvica ( ja sam koristila japanske panko mrvice), 1 kašičica mlevene ljute paprike, 2 kašičice suvog peršuna, 1 + 1 kašičice suvog mlevenog belog luka, 1 kašičica vegete mix za piletinu ili obične soli, 1 kašičica vegeta biber mix ili običan biber, po ukusu možete staviti i manje, 2 jaja, 100 do 150 g brašna, ulje za prženje

Priprema:  Piletinu oprati i osušiti je kuhinjskim papirom.
Odstraniti masne delove i kožicu ( ako ste kupili sa koskom, ostavite kosku i malo mesa i skuvajte supicu ili čorbicu od njih) i iseći na kockice, ako su kockice predebele, malo ih istucite da bi bilo lakše za prženje. Piletinu posuti sa 1/2 kašičice bibera,1/2 kašičice suvog začina za piletinu i 1 kašikom suvog mlevenog belog luka ( ako imate sumac,posuti sa 1/2 kašičice) i sve dobro promešati da se sjedini sa piletinom.

Čips staviti u kesu za zamrzivač i sve sa oklagijom smrviti u mrvice. U zdelicu staviti mrvice od čipsa, hlebne mrvice,mlevenu ljutu papriku,suvi peršun, mleveni suvi beli luk,biber i so.Sve dobro izmešati.

U jedan tanjir staviti brašno a u drugu zdelicu umutiti jaja.
Svako parče piletine uvaljati u brašno, onda u smesu od jaja i na kraju uvaljati ih dobro u smesu od čipsa. Ređati ih na papir za pečenje.

U dublji tiganj ili šerpu zagrejati ulje na osrednjo nižoj temperaturi i pržiti parčiće mesa u etapama, dok vam fino ne porumene sa svih strana, oko 5 minuta.
Ocediti ih na kuhinjskom papiru.

Poslužiti ih tople sa nekim finim sosom, kečapom, sa zelenom salatom i po želji, prženim krompirom/pomfritom.

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар