четвртак, 3. фебруар 2022.

Pesto pasta sa prokulicama i kranjskom kobasicom

 Nekad zaista nemam ideju šta spremiti za ručak, danas gledam u frižider i vidim da imam prokulice koje bih trebala da iskoristim, 2 kranjske kobasice, koje ja mnogo volim i onda shvatim da to nije dovoljno za nas dvoje, pa zašto ne bi mogla da se doda pasta i evo kompletnog ručka za manje od pola sata.

Danas već drugi dan pada sneg i toliko ga ima da nije normalno i iz kuće mi se nije izlazilo, ali sam ipak izašla da odem do prodavnice da kupim nekoliko sitnica i odlučim da odem pešice, to je nekoliko km od kuće i baš mi dobro dođe da se prošetam, sneg ili ne...Puno snega na ulici, ispod led i kad sam tresnula, dobro sam se razdrmala. Hvala Gospodu bogu te ne slomih ništa, malo me je bolela ruka na koju sam pala, ali do večeras je dobro, moću ću da i dalje mesim.

Sastojci: 500 g prokulica, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kobasice po vašem izboru ( mogu i sveže samo ćete morati da ih ispržite ) so i biber po ukusu, 3 čena belog luka, 300 g paste po vašem izboru, pola kašičice italijanskog začina, 50 g pesto

i još:  parmezan sir, tucana paprika, peršun

Priprema:  Prokulice očistiti od spoljnih listova i odseći ono zadebljanje na vrhu. Oprati ih i osušiti i preseći ih na pola. Preliti maslinovim uljem posiliti, pobiberiti i posuti italijanskim začinom i sve izmešati.

Pekač prekriti alu folijom i sipati pripremljene prokulice. Kobasicu iseći na manje parčiće ( ja sam moje isekla na krugove pa onda presekla na pola, jer nisam želela da mi parčići budu premali ) i izmešati zajedno sa prokulicama. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, i 5 minuta pred kraj pečenja dodati krupnije sečen beli luk, jer ako ih stavimo zajedno sa prokulicama, izgoreće.

Prokulice pecite onako kako ih vi volite, ja volim da su pečene ali hrskave. Na pola pečenja promešajte.

Odmah staviti vodu da se greje za pastu i kad je voda provrela, posoliti i dodati pastu da se kuva i kuvati je po uputstvu proizvođača.  

Pečene prokulice i kobasice sipajte u veću zdelu, dodajte oceđenu pastu i pesto, dodajte oko 50 ml vode u kojoj ste kuvali pastu, dobro izmešajte i poslužite uz dodatak sveže izrendanog parmezana, peršuna i tucane paprike.

Prijatno!!!



Нема коментара:

Постави коментар