петак, 25. фебруар 2022.

Hrskave pita rolnice

Idealno kao "finger foods" ili za doručak sa jogurtom.
Recept iz 2013 godine


Sastojci: 500 g kora za pite, 300 g belog sira, 150 g blanširanog spanaća, 4 do 5 jajeta, panko mrvice, ulje za prženje

Priprema: Kore za pitu iseći na komade kolike rolnice želite da vam budu, naše kore su ovde manje od vaših, i ja sam svaku isekla na 4 dela.

U jednu zdelu umutiti 2 jaja viljuškom, dodati izmrvljeni beli sir ( ja koristim kremastu fetu ) blanširan, sitno iseckan i dobro oceđen spanać i sve to sjediniti. Ja nisam solila jer mi je sir dovoljno slan.

Na svaku četvrtinu kore staviti po kašićicu-dve smese od sira, podviti krajeve da fil ne iscuri i urolati.Tako raditi dok imate materijala.

Preostala jaja umutiti sa viljuškom a u drugi tanjir staviti panko mrvice ( prave se samo od sredine belog hleba, koji se samelje u multipraktik i osuše u rerni ).
Sipati ulje u tiganj i zagrejati na osrednjoj temperaturi, svaku rolnicu umočiti prvo u jaje pa u mrvice i pržiti dok ne dobijete zlatno braon bojicu.
Poslužiti tople.

Ovako napravljene rolnice su veoma hrskave, ne znam kakve su sledećeg dana, mi smo ih pojeli sve.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар