уторак, 22. фебруар 2022.

Pasta sa belim lukom i peršunom

 Kad ste stisnuti s vremenom a morate napraviti nešto za ručak, ovo je idealno, deca vole a mi odrasli...lagani ručak bez mesa.


Sastojci: 450 g paste po vašem izboru, 20 g putera, 2 kašike maslinovog ulja, 3 do 4 čena belog luka, 2 kašike peršuna, parmezan,tucana paprika, so, biber

Priprema: U veliku šerpu sipati vodu i pustiti da provri. Dodati u provrelu vodu punu kašiku soli i tek onda dodati pastu i kad ponovo provri, smanjiti temperaturu i kuvati po uputstvu proizvođača.

U veći tiganj staviti puter i maslinovo ulje, zagrejati i dodati sitno iseckan beli luk i pržiti samo da zamiriše. Ja ovo radim na vrlo niskoj temperaturi da mi luk ne izgori. Ocediti pastu od vode u kojoj se kuvala, ali ostaviti oko 100 ml i oceđenu pastu sipati u tiganj, dodati peršun i sve izmešati zajedno. Dodati malo izrendanog parmezana i ako je potrebno dodati 3 do 4 kašike vode u kojoj se pasta kuvala. Posoliti i pobiberiti po ukusu i pržiti sve zajedno nekoliko minuta, samo da se ukusi sjedine.

Sipati u tanjire, ko želi može dodati tucanu papriku, još bibera, izrendati preko parmezan sir, posuti sa jođ malo peršuna i preliti vrlo malo maslinovim uljem i poslužiti toplo.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар