Sastojci: 500 g špageti, 30 g putera, 4 veća čena belog luka, 250 ml pavlake za kuvanje, 2 kašičice izrendane limunove korice, po ukusu soli, 50 g + sveže izrendanog parmezan sira, 1 do 2 kašike sitno, sečenog peršuna, 30 ml svežeg limunovog soka
Priprema: U provrelu vodu dodati so i pastu. Kad ponovo provri, kuvati 7 minuta ili po upustvu proizvođača da bude al dente.
Ostaviti 125 ml vode u kojoj se pasta kuvala i procediti pastu.
U veći tiganj rastopiti puter, dodati sitno isečen beli luk i pržiti samo dok zamiriše.Dodati pavlaku za kuvanje, limunovu koricu i so i kuvati oko 5 minuta na osrednjoj temeraturi, ili dok ne počne da se zgušnjava.
Dodati proceđenu pastu i vodu u kojoj se pasta kuvala, pojačati temperaturu i kvati sve zajedno, mešajući dok se sos ne sjedini sa pastom, oko 2 minuta.
Skloniti sa ringle i po malo dodajte izrendani parmezan dok se ne sjedini, dodajte iseckan peršun, limunov sok i sjediniti sve zajedno.
Poslužiti uz dodatak parmezana i tucane paprike.
Нема коментара:
Постави коментар