среда, 21. децембар 2022.

Kilerica

Zašto se ovako zove, ne bih znala da vam kažem, ali je recept jako dugo u našoj porodici.


Sastojci: 1 pakovanje većih oblatni8 jaja, 100 g mlevenih oraha, 100 g seckanih oraha, 250 g putera, 400 g šećera, 100 g čokolade za kuvanje, 3 kašičice mlevene kafe ( ko voli ukus), sok i korica od pola limuna ( po želji mozete i pomorandže a može i bez ovoga )

Priprema: Umutiti 8 belanaca a 250 g šećera i dodati 100 g mlevenih oraha i 100 g seckanih oraha. ( neko stavlja samo mlevene orahe, ja volim ove sitno seckane ) Kore od oblatni svaku pojedinačno namazati ovim filom i svaku pojedinačno peći na prevrnutom plehu na umerenoj temperaturi da malo porumeni.


Fil:
8 žumanaca umutiti sa 150 g šećera i kuvati na pari, kada je dovoljno gusto, dodati 100 g čokolade i kafu i mešati dok se ne otopi, svemu ovome dodati umućen puter sa malo limunovog soka i naribane koricu o ponovo umutiti
Ovom smesom mazati svaku koru oblatne, preko zapečenih belanaca, ostavitii malo ovog fila za premazati petu koru, odozgore staviti petu koru i dobro pritisnuti da se oblatne zalepe pa onda i nju premazati sa braon filom odozgo i posuti mlevenim orasima.
Seći na štangle
Prijatno!!!
Videla sam da neko umesto oraha koristi i kokos pa izbor je vaš,ali originalni recept je sa orasima.

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар