Ove bombice su sa suvim šljivama, čokoladom i pečenim bademima i što mi ovde kažemo, " truffles to die for "
Priprema: Suve šljive ako su previše suve, preliti sa vrelom vodom samo da omekšaju. Isipati vodu, dodati sveže isceđen sok iz pomorandže i koricu. ( ja sam dodala i nekoliko kapi prirodnog ulja od pomorandže i naše šljive su izuzetno meke tako da ih nisam prelivala vrelom vodom )
Ostaviti ih preko noći da omekšaju i upiju mirise pomorandže.Bademe istostirajte i kad se ohlade iseckati nožem što sitnije možete.
Ostaviti na stranu.
Pavlaku zagrejati ali nema potrebe da provri. Sipati preko čokolade i mešati dok se čokolada potpuno ne otopi.
U multi praktik staviti suve šljive zajedno sa sokom i koricom, dodati nekoliko kašika otopljene čokolade, kandirani đumbir i samleti sve zajedno. ( ako nemate kandirani đumbir, može se dodati vrlo malo đumbira u prahu a i ne morate )Svu tu masu sipati u zdelu gde je otopljena čokolada, dodati sitno iseckane bademe, liker od pomorandže i sve dobro sjediniti.Ostaviti da se prohladi na sobnoj temperaturi i tek onda staviti u frižider da se potpuno ohladi, na bar nekoliko sati.
Kad ste ih sve napravili, uvaljajte kuglice u šta vi volite; mleveni kokos, sitno iseckan badem, čokoladne mrvice ili, što bi bilo izuzetno leo, preliti ih otopljenom čokoladom.
Ostaviti ih da se ohlade, svaku kuglicu staviti u papirnu korpicu i poslužiti.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар