i još: 125 ml otopljenog putera, 50 g šećera, 60 g braon šećera, 1/2 kašičice cimeta, 1 puna kašičica kakao u prahu, 1 kesica vanilin šećera
Priprema: Neka su vam svi sastojci sobne temperature.
Ko nema buttermilk može ga napraviti i sam. U 125 ml mleka dodati pola kašičice belog sirćeta, promešati i ostaviti na stranu. Umesto sirćeta može i limunov sok
Ko nema buttermilk može ga napraviti i sam. U 125 ml mleka dodati pola kašičice belog sirćeta, promešati i ostaviti na stranu. Umesto sirćeta može i limunov sok
Uključiti rernu da se greje na 175°C bez ventilatora.
U zdelu izmešati prosejano brašno sa praškom za pecivo, cimetom i solju.U veću zdelu, mikserom umutiti puter sobne temperature i ulje, dodati šećer i vanilu i to umutiti sve zajedno,dodati jedno po jedno jaje i svaki put dobro umutiti posle dodavanja jajeta.
Dodati mlaćenicu i izrendanu koricu pomorandže ili ekstrakt pomorandže,umutiti sve zajedno i na kraju, iz nekoliko puta dodati brašno, ali sjediniti spatulom, nežnim pokretima odozdole prema gore.
Kalup veličine 10cm X 22cm, ili sličnih veličina poprskati sprejom za pečenje, sipati kašikom pola bele mase, pa preko kašičicom vaditi po malo od braon mase i stavljati kao kuglice preko bele mase, onda opet sipati kašikom belu masu preko svih kuglica i na kraju sipati kašičicom braon masu.
Dužim štapićem išarati testo ( moj štapić nije bio dovoljno dug tako da mi nije obuhvatio i donji deo kolača, ali mi ništa ne smeta što nije išaran. ) i staviti da se peče oko 40 do 45 minuta ili dok vam kolač ne dobije zlatno braon boju.
Izvaditi kolač i staviti sa plehom da se hladi.
Dok se kolač hladi, otopiti puter i u jedan veći pekač, u koji može da stane celi kolač, sipati taj otopljen puter.
U sličan pekač pomešati braon šećer, beli šećer, vanilu i cimet.Kad je kolač dovoljno se ohladio da ga možete držati u rukama, izvaditi iz kalupa i prvo ga umočiti sa svih strana u otopljen puter pa posle u šećer i rukama se pomažite da oblepite mešavinu vcimeta i šećera oko kolača.
Ostaviti na žici da se ohladi.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар