Znam da kad je vreme posta nije baš najlakše pripremati razno razne obroke, koji su zdravi i koji će zadovoljiti ukuse vaših ukućana..
Sastojci: 1 manja glavica karfiola, 1 konzerva pasulja po vašem izboru, 2 štapića celera, 2 pune kašike svežih začinskih biljkica ( peršun, mirođija, nana ) Sitno iseckana marinirana papričica, so, biber, 1 manja glavica ljubičastog luka, korica od 1 limuna i sok od polovine, 50 ml maslinovog ulja
Priprema: Karfiol dobro oprati i osušiti. Iseći na sitne komadiće, posoliti i pobiberiti i dobro izmešati. Salata bi trebala da se pravi sa svežim karfiolom ali ima vas mnogo koji ne vole svež karfiol, onda ga ispecite u rerni preliven sa malo ulja.
U zdelu gde vam je karfiol , dodati sitno iseckane štapiće celera, jedan ljut feferončić, ako ga nemate onda možete dodati malo ljute tucane paprike, koricu i sok od limuna, sitno iseckane začinske biljkice po vašem izboru, isečen ljubičasti luk na polu kolutove, dodati ocećen i pod mlazom ispran pasulj ( ja sam koristila crni pasulj da bih imala lepši kontrast boja a vi koristite onaj koji imate i na kraju preliti maslinovim uljem, promešati i ostaviti najmanje pola sata da se ukusu sjedine.
Poslužiti kao samostalni obrok ili uz prilog po vašem izboru...ova salta što duže stoji to je bolja.
Može se poneti i na posao kao laganiji ručak.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар