Sastojci: 450 do 500 g osrednjih shrimpova, 200 g orzo paste, 1 do 2 kašike maslinovog ulja, 1 glavica sitnije seckanog crnog luka, 3 do 4 većih čenova sitno iseckanog belog luka, 500 ml povrtne supe ili vode, 150 g brokule iskidane na manje cvetiće, 100 g sojinih bobica ili smrznutog graška, po ukusu so i sveže samleven biber, pola kašičice suvog bosiljka, 1 limun, svež seckan peršun
Naliti povrtnom supom ili vodom ( ako koristite vodu, dodajte kašičicu suvog začina ili rastvorite povrtnu kocku ) posoliti i pobiberiti po ukusu.
Poklopiti i kuvati desetak minuta na osrednjoj temperaturi, povremeno promešajte dok pasta ne bude skoro skuvana.
Ubacite očišćene shrimpove ( ja sam koristila očišćene ali su imali ljusku samo na repićima ) iskidanu brokulu na sitne cvetiće i sojine bobice ako ih nemate može i smrznuti grašak i iscedite sok iz pola limuna i preliti preko.
Sve to zajedno kuvajte još 5 do 6 minuta ili dok vam shrimpovi ne porumene.Povrće treba da ostane lepe zelene boje i da je hrskavo kad se jede, što znači da ne bude prekuvano.
Нема коментара:
Постави коментар