Jesen, moje omiljeno godišnje doba...pijace su pune svega i svačega i zaista nam nije teško odlučiti šta skuvati za ručak.
Sastojci:
1 kg muškatne tikve
2-3 grančice majčine dušice
4-5 čena ne oljuštenog belog luka
1 glavica crnog luka
2 štapa celera
1 osrednja šargarepa
2 čena belog luka
1 cm svežeg djumbira,izrendanog
4-5 lista kadulje
500 ml supe sa kockom od povrća ili već pripremljenog povrtnog temeljca
500 ml vode
po želji i ukusu začini ( biber, vegeta,so)
1 kg muškatne tikve
2-3 grančice majčine dušice
4-5 čena ne oljuštenog belog luka
1 glavica crnog luka
2 štapa celera
1 osrednja šargarepa
2 čena belog luka
1 cm svežeg djumbira,izrendanog
4-5 lista kadulje
500 ml supe sa kockom od povrća ili već pripremljenog povrtnog temeljca
500 ml vode
po želji i ukusu začini ( biber, vegeta,so)
Priprema:
Muškatnu tikvu oprati pa je raseći na četvrtine.Premazati je četkicom sa maslinovim uljem pa je posoliti i pobiberiti.
Peći je u prethodno zagrajanoj rerni na 200*C oko 25 minuta pa onda dodati neoljuštene čenove belog luka i majčinu dušicu i peći još 15 minuta.
Peći je u prethodno zagrajanoj rerni na 200*C oko 25 minuta pa onda dodati neoljuštene čenove belog luka i majčinu dušicu i peći još 15 minuta.
Dok se muškatna tikva peče, u dublji
tiganj sipati malo ulja pa dodati sitno naseckano povrće, crni luk,
štapiće celera,tanko narezane kolutove šargarepe,izrendani đumbir, i propasirani beli luk
i pržiti na veoma niskoj temperaturi oko desetak minuta, ali ne sme da
vam porumeni.
Kada je povrće omekšalo, dodati pola litre vode i pola litre vode sa povrtnom kockom i pustiti da vam se kuva još 5 do 10 minuta dok vam povrće ne omekša.
Začiniti po vašoj želji.
Ispečenu muškatnu tikvu ostaviti da se malo prohladi, pa kašikom skidati ispečene meso od tikve i stavljati u skuvano povrće.Koricu baciti.Kuvati još 5 minuta pa onda štapnim mikserom ili u blenderu, smrviti sve i napraviti finu kremastu čorbicu.
Po ukusu, možete dodati i 50 ml pavlake za kuvanje, tek kad ste je sklonili sa vatre.
Poslužiti je toplu sa kockicama hleba ili sa kiselom pavlakom.
Prijatno!!!!
Kada je povrće omekšalo, dodati pola litre vode i pola litre vode sa povrtnom kockom i pustiti da vam se kuva još 5 do 10 minuta dok vam povrće ne omekša.
Začiniti po vašoj želji.
Ispečenu muškatnu tikvu ostaviti da se malo prohladi, pa kašikom skidati ispečene meso od tikve i stavljati u skuvano povrće.Koricu baciti.Kuvati još 5 minuta pa onda štapnim mikserom ili u blenderu, smrviti sve i napraviti finu kremastu čorbicu.
Po ukusu, možete dodati i 50 ml pavlake za kuvanje, tek kad ste je sklonili sa vatre.
Poslužiti je toplu sa kockicama hleba ili sa kiselom pavlakom.
Prijatno!!!!
These pumpkins (in the 2nd and the 3rd pictures) are really strange... But I'm sure that your soup is really delicious, Zokie! :)
ОдговориИзбришиHave a nice evening!
Soup is made from butternut squash and this pumpkins on the pictures are used for pumpkin pie, or anything else you make from pumpkin. On third picture is a miniature pumpkin...this kind oh pumpkins are here only for this tome of the year. Hugs and kisses.
ОдговориИзбришиKrasna kreacija; boje jeseni na tvojim fotkama su predivne!
ОдговориИзбришиHvala Jasna. Za mene je najlepše godišnje doba, u koje ja maksimalno uživam.Topli pozdrav.
ИзбришиPrekrasna supica,obožavam sve od bundeve,a i ostale slike su me baš oduševile,baš je posebna kanadska jesen.
ОдговориИзбришиVeliki pozdrav!
Hvala Nelyce moja...za mene je to najlepše godišnje doba.
ИзбришиPredivna čorbica a još lepše fotkice. Uvek su mi lepe ove izrezbarene bundeve:) Divne fotografije!
ОдговориИзбришиHvala Nale moja.Topli pozdrav.
Избриши