субота, 19. октобар 2013.

GULAŠ S PEČURKAMA

Gulaše, paprikaše jako volimo i pravim ih na razne načine, evo jedan od načina............


Sastojci:

        500 g mesa od junećeg buta ili plećke
     1 struk većeg praziluka
     2 glavice crnog luka
     1 šargarepa
     1 ljuta papričica
     200 g šampinjona
     1 kašika vegete
      biber
     700 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
     2 kašičice karija
     2 kašičice gustina ( po potrebi )



Priprema:


Meso oprati i iseći na kocke,veličine jednog ili dva zalogaja.Osušiti i malo povegetiti i ostaviti na stranu.  

Sitno iseckati praziluk,sitno seckanu ljutu papričicu i crni luk,prodinstajte na malo vode,dodati sitno iseckanu šargarepu i meso i dinstati još malo i na kraju naliti sa 700 ml temeljca koji imate, ako nemate temeljac, naliti vodom i dinstati oko 45 minuta, po potrebi naliti sa još temeljca ili vode ( meni nije bilo potrebno). 

Kad je meso kuvano dodati šampinjone ( ja nisam imala šampinjone pa sam koristila bukovače ) i začine po ukusu i pustite da se dinsta dok šampinjoni ne omekšaju ( za ovo jelo izaberite sitnije šampinjone, ako nemate sitnije onda veće iseći na pola ili ako su veliki na četvrtine, naravno da šampinjone treba prvo očistiti mokrim kuhinjskim papirom od prljavštine,ili ih oprati  )  

U slučaju da vam je gulaš dosta voden, razmutite 2 kašike gustina u malo vode i zakuvajte u gulaš. 

Poslužiti sa kuvanim krompirom ili testeninom. 

Prijatno!!!

3 коментара:

  1. It's really yummy... It also looks like the bulgarian meals. :)
    Have a wonderful day, Zokie! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you, my friend. I think there is no much of a difference between Bulgarian and Serbian meals...we cook very similar. Hugs and kisses my friend.

      Избриши