Jaja i slaninu davno nismo jeli za doručak, danas sam htela malo drugačiji doručak.......
Sastojci:
4 jajeta
pola struka praziluka/prase,sitno iseckan
50 g narendanog Gruyere sira
6 tankih šnita slanine
po ukusu soli i bibera
pola struka praziluka/prase,sitno iseckan
50 g narendanog Gruyere sira
6 tankih šnita slanine
po ukusu soli i bibera
Priprema:
Uključiti rernu na 175*C da vam se greje dok vi ovo spremate.
Ja volim moju slanicu da je malo hrskava zato sam je prvo malo propržila, 4 šnite u celom komadu i 2 šnite,svaka isečena na 4 komadića (to će vam biti dno "čašice").
Ako ne želite hrskavu "čašicu" stavite slaninicu direktno u maffin kalup,2 male šnitice dole a veliku šnitu slanine obložiti uz zidove kalupa.
Ja volim moju slanicu da je malo hrskava zato sam je prvo malo propržila, 4 šnite u celom komadu i 2 šnite,svaka isečena na 4 komadića (to će vam biti dno "čašice").
Ako ne želite hrskavu "čašicu" stavite slaninicu direktno u maffin kalup,2 male šnitice dole a veliku šnitu slanine obložiti uz zidove kalupa.
Svako jaje razbiti u zdelicu,pa ga polako sipati preko praziluka/prase.
Ako imate još mesta gore staviti opet malo praziluka/prase.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Ako imate još mesta gore staviti opet malo praziluka/prase.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Preko prase ili jajeta rasporediti narendani sir i staviti u zagrejanu rernu da se peče.
Uuuh, kako lep receptić:) Baš mi se dopada....
ОдговориИзбришиHvala Nale moja, malo drugačiji doručak, da promenimo svakodnevnicu.
ИзбришиUkusni zalogajcici i vrlo lepa ideja za dorucak ili veceru, pa i za goste - sto da ne.:)))
ОдговориИзбришиHvala Lana...ma nešto malo drugačije a nama se jako dopalo. Topli pozdrav.
ИзбришиKakve prelepe boje!Svaka čast!
ОдговориИзбришиHvala Vera puno.
Избришиfantasticno!
ОдговориИзбришиHvala LilJeJa
ОдговориИзбриши