четвртак, 31. октобар 2013.

EGGS BENEDICT SA DIMLJENIM LOSOSOM

Volim da učestvujem u ovoj igrici koju je započela Maja. Domaćica za ovaj mesec je  Ivana,sa bloga So i Biber, koja je izabrala ribu kao namirnicu.
Sastojci:
65 ml kisele pavlake sa manjim procentom masnoće
1 kašičica limunovog soka
1 1/2 kašičica Dijon senfa
4 kašike obranog mleka
4 jaja
2 kajzerice,prepolovljene na pola
120 g dimljenog lososa tanko isečeno
sitno seckanog ljubičastog luka
sitno seckanog mladog luka
biber po ukusu


Priprema:


U manjoj zdelici sjediniti kiselu pavlaku, Dijon senf,mleko i limunov sok i ostaviti sa strane.

U dublji, teflonski tiganj ili šerpicu staviti vodu i pustiti da počne da struji,smanjiti temperaturu i dodati,pažljivo svako jaje u vodu. ( svako jaje razbiti u posudicu i veoma pažljivo usuti u vodu,vodeći računa da imaju dovoljno mesta između )
Kuvati ih tako 3 do 4 minuta ili dok je belanac skuvan a žumance je prekrila bela skramica od belanca. Ako ne volite meko kuvano jaje kuvajte ga duže.
Izvaditi jaje sa rešetkastom kašikom i ocediti od vode.

Dok se jaja poširaju, iseći kajzerice na pola, istostirati ih i ako volite krem sira, namazati ih sa njim, preko staviti listiće dimljenog lososa,preko lososa staviti poširano jaje i preliti sa sosom, koji ste ranije pripremili,posuti sa seckanim ljubičastim i mladim lukom i poslužiti toplo.
Za vas koji nemate dimljeni losos možete staviti tanko sečenu sušenu šunkicu.

4 коментара:

  1. Zorice i ovaj recept mi je odmah otvorio apetit,savršeno djeluje onako baš za dobar obrok!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nelyce, nas dvoje smo sa uživanjem ručali i zaista nam se dopao ovaj sendvič. Topli pozdrav.

      Избриши
  2. Ovo je krasan recept, sendvič-ručak, za svaku pohvalu i sigurno ću ga i sama pripremiti !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mi volimo ovakve ručkove/večere.Muž ne ljubi sendviče i jedino mu mogu na ovaj način "podmetnuti" nekako sendvič. Ako probaš, nećeš se pokajati.

      Избриши