петак, 18. октобар 2013.

QUINOA PUTTANESCA

Quinou obožavamo, laganu i zdravu večeru možete pripremiti za manje od pola sata,a uz dodatak finih pilećih šnicli,možete imati i kompletan ručak.


Sastojci:
 

     125 ml braon quinoa
     125 ml crvena quinoa
     2 veće pečene crvene paprike
     10-15 crnih ili zelenih maslinki
     3 kašike seckanog peršuna
     1 kašika seckanog oregana ili pola kašičice suvog
     1 kašičica seckanog kapra
     3 čena sitno seckanog belog luka
     1 kašičica pirea od sardine/ ančovis ( ako nemate,i ne morate)
     prstohvat tucane ljute paprike
     50 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
     po ukusu soli i bibera


Priprema:

 Quinoa treba biti oprana pre kuvanja, staviti je u cediljku i ispirati je vodom dok vam ne počne čista voda da izlazi.


Quinou kuvati  sa vodom u razmeri 1 1/2:1 jedan deo quinoa, jedan i po voda. ( Neka jo kuva 2:1,meni je onda previše vodnjikava )
Kuvati je tako što ćete pustiti da provri, pa onda smanjiti temperaturu, poklopiti i pustiti da upije svu vodu.Kada je gotova,oko 15 minuta, rastresite je viljuškom. 

Papriku ispeći i oljuštiti ili ako već imate pečenu papriku u zamrzivaču, iseći na 1cm veličine,takodje iseći maslinke na krupnije,sitno iseckati beli luk, dodajte sve ostale sastojke, preliti sa maslinovim uljem,dodati soli i bibera,sve dobro promešati i poslužiti. 
Možete poslužiti u individualnim zdelicama ili u većoj činiji za salatu.



Prijatno i uživajte u ovoj jednostavnoj, ali izuzetno zdravoj namirnici. ( Quinoa / Kinoa se može kupiti u bio špajzu i mislim da je na području bivše Yu moguće naći samo braon,dok crni u crvenu još nemate. Braon je, kad se skuva, vrlo slična pirinču, dok ove dve vrste su mnogo čvršće i ne raskuvaju se kao braon te su one, meni lično,mnogo bolje za salate. )

Prijatno!!!!! 


Uživajmo još malo u kanadskoj prirodi.






Moramo da mislimo i na naše male prijatelje,koji nas uveseljavaju njihovim lepim cvrkutom.








Mnogi obožavaju da provedu leto u svojim u kamp kućicama ( RV),ima li šta lepše nego biti u prirodi.

10 коментара:

  1. Zaista lagan i prijatan receptić. Fotkice prirode koju ste uslikali lepo su osveženje:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovu salatu jako volim a slike su mog prijatelja Mikija, ovo je njihova kamp kućica,gde oni provode svaki slobodan vikend,jewr prirodu obožavaju.( a ko je ne voli )

      Избриши
  2. Nisam nikada probala quinou, mada je sve cesce srecem receptice na blogovima... divne su slicice iz prirode, ona na najlepsi nacin isnpirise i okrepljuje dusu.:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovde je veoma popularna, ja svuda gde treba da koristim pirinač koristim nju.Hvala i topli pozdrav.

      Избриши
  3. Predivno! Pravim joj danas I ja imam samo braon quinou, jos nisam videla da li ovde ima crvena i crna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj kako bih volela da sam malo bliže pa da ti se pridružim.Ja je obožavam na svaki mogući način.Od srca ti hvala i želim ti da uživaš u ovoj salatici, onoliko koliko smo mi uživali u njoj.

      Избриши
    2. Isprobano! Pun pogodak! Quinoa ovde kod mene nijeao vec braon, vec bez. Izostavila sam ancovis (zaboravili da kupimo), sve ostalo po receptu. Bez zamerke!

      Избриши
    3. Izuzetno mi je drago da ti se dopalo...ja Quinou obožavam.Od srca ti hvala i prijatno!!!

      Избриши
  4. Da li paprika mora da bude pecena ili moze i sveza?

    ОдговориИзбриши