Mislim da, skoro,svi mi ne znamo šta ćemo sa preostalim belancima...evo još jedne ideje šta sa njima,možda će vam se dopasti.
Ovaj recept, prijavljujem za ovomesečnu blogersku igricu, " Ajme,koliko nas je " i šaljem ga kao ulaznicu našoj domaćici Anji, sa bloga, " Sweetheart " koja nam je zadala temu za ovaj mesec,belanca.
( nemam bolju sliku, dok je ne zamenim..... )
Ovaj recept, prijavljujem za ovomesečnu blogersku igricu, " Ajme,koliko nas je " i šaljem ga kao ulaznicu našoj domaćici Anji, sa bloga, " Sweetheart " koja nam je zadala temu za ovaj mesec,belanca.
( nemam bolju sliku, dok je ne zamenim..... )
Sastojci:
4 belanca
3 kašike brašna
2 kašike maka
1/2 kašiče origana
1/2 kašičice soli
Fil:
125 g krem sira sa ukusom belog luka
50 g masnijeg ,kravljeg belog sira
2 kašike ajvara
75 g seckane ljute salame ili po ukusu
1 kašika kisele pavlake
3 kašike brašna
2 kašike maka
1/2 kašiče origana
1/2 kašičice soli
Fil:
125 g krem sira sa ukusom belog luka
50 g masnijeg ,kravljeg belog sira
2 kašike ajvara
75 g seckane ljute salame ili po ukusu
1 kašika kisele pavlake
Priprema:
Umutiti so i belanca, kad je umućeno u šne, dodati brašno, ne mleveni
mak i pola kašečice origana. Sipati u pleh, veličine 33cm x 24cm, u
koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Peći na 160*C oko 5-6
minuta. Vruć rolat, zajedno sa papirom za pečenje, zaviti u krpu i
ostaviti da se ohladi.
Umutiti krem sir zajedno sa kravljim sirom, ajvarom i kašikom pavlake, dodati sitno naseckanu salamu.
Odviti rolat i pažljivo odvojiti papir za pečenje od kore.
Premazati sa filom i ostaviti da se malo stegne a ukusi sjedine. ( ja nisam dugo čekala, zato je ovako malo neuredno )
Poslužiti sa paradajz salatom za večeru ili kao predjelo za vas i vaše goste i ukućane.
Prijatno!!!!
Coooooool...
ОдговориИзбришиVery interesting, Zokie, well done! :)
Have a wonderful day!
Thank you my dear friend:))
ИзбришиJako mi se sviđa ovaj rolat,i dekorativan i ukusan sigurno.
ОдговориИзбришиVeliki pozdrav Zorice!
Hvala Nelyce moja...ja volim sve što je slano a ovde mi je dobro da utrošim višek belanaca. Pozdrav.
ИзбришиМного интересна рецепта за предястие,Зори........А защо не и за основно?!:))Поздрави1
ОдговориИзбришиХвала, драга Милена:))
ИзбришиŠta bi moglo umesto maka eventualno?
ОдговориИзбришиDovoljno je 5-6 minuta da se ispeče?
Hvala.. Lepo izgleda 😊
Iskreno da ti kažem, nisam nikada pravla bez maka i zaista ne znam šta bi moglo umesto...DA, dovoljno je jer rolat vrlo tanak, imaš samo 4 belanca u njemu. Ti najbolje poznaješ svoju rernu pa se ophodi prema njoj. Ako se setim šta bi moglo umesto, dopisaću. Hvala i puno pozdrava.
Избриши