понедељак, 21. октобар 2013.

SLANI ROLAT OD BELANACA

Mislim da, skoro,svi mi ne znamo šta ćemo sa preostalim belancima...evo još jedne ideje šta sa njima,možda će vam se dopasti.
Ovaj recept, prijavljujem za ovomesečnu blogersku igricu, " Ajme,koliko nas je " i šaljem ga kao ulaznicu našoj domaćici Anji, sa bloga, " Sweetheart " koja nam je zadala temu za ovaj mesec,belanca.


( nemam bolju sliku, dok je ne zamenim..... )

Sastojci:

       4 belanca
     3 kašike brašna
     2 kašike maka
     1/2 kašiče origana
     1/2 kašičice soli


Fil:

     125 g krem sira sa ukusom belog luka
     50 g masnijeg ,kravljeg belog sira
     2 kašike ajvara
     75 g seckane ljute salame ili po ukusu
     1 kašika kisele pavlake

Priprema:

Umutiti so i belanca, kad je umućeno u šne, dodati brašno, ne mleveni mak i pola kašečice origana. Sipati u pleh, veličine 33cm x 24cm, u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Peći na 160*C oko 5-6 minuta. Vruć rolat, zajedno sa papirom za pečenje, zaviti u krpu i ostaviti da se ohladi. 

Umutiti krem sir zajedno sa kravljim sirom, ajvarom i kašikom pavlake, dodati sitno naseckanu salamu. 

Odviti rolat i pažljivo odvojiti papir za pečenje od kore.
Premazati sa filom i ostaviti da se malo stegne a ukusi sjedine. ( ja nisam dugo čekala, zato je ovako malo neuredno )

Poslužiti sa paradajz salatom za večeru ili kao predjelo za vas i vaše goste i ukućane.

Prijatno!!!!

6 коментара:

  1. Coooooool...
    Very interesting, Zokie, well done! :)
    Have a wonderful day!

    ОдговориИзбриши
  2. Jako mi se sviđa ovaj rolat,i dekorativan i ukusan sigurno.
    Veliki pozdrav Zorice!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Nelyce moja...ja volim sve što je slano a ovde mi je dobro da utrošim višek belanaca. Pozdrav.

      Избриши
  3. Много интересна рецепта за предястие,Зори........А защо не и за основно?!:))Поздрави1

    ОдговориИзбриши