Pre nekoliko dana smo išli u berbu jabuka i ići ćemo još jednom, jer jabuke koje volimo ne stižu u isto vreme...
Sastojci:
200 g brašna
6 g praška za pecivo
2 jajeta
prstohvat soli
2 kesice vanilinog šećera
150 g šećera
85 ml ulja
85 ml gustog grčkog jogurta ili kiselog mleka
3 veće jabuke
75 g smeđeg šećera
1 kašičica cimeta
Priprema:
U veću posudu prosejati brašno,so i prašak za pecivo.
U drugu posudu staviti šećer,ulje, jogurt,vanilin šećer i umutiti,sa žicom za mućenje,u glatku smesu i na kraju dodati jaja i umutiti sve još jednom u glatku smesu.
Jabuke oljuštiti,ocistiti od semenki i iseći na kocke,dodati smeđi šećer i cimet i sve izmešati.
Vatrostalnu posudu, veličine 23cm X 20cm ili sličnih veličina podmazati sa uljem i brašnom. ( ja koristim sprej za pečenje PAM )
Smesu od umućenih jaja dodati brašnu i sve izmešati zajedno.
Sipati pola te smese u vatrostalnu posudu staviti preko testa pola količine jabuka,preliti preko jabuka ostatak testa i završiti sa drugom polovinom jabuka.
Rernu zagrejati na 175*C i staviti da se kolač peče.Peći oko 50 do 60 minuta,proveriti sa štapićem da li je testo pečeno.
Kolač ohladiti,iseći na kocke,posuti sa prah šećerom i poslužiti. Po želji dodati kuglu sladoleda.
Oni će vas dočekati ispred naše kuće, da vam zažele dobrodošlicu.
These apples are very interesting, I've never seen something like this before.
ОдговориИзбришиBut your cake is really delicius, Zokie, I like it.
Have a nice day, my dear friend! :)
You are roght...it is my first tome seeing this kind of apples.Thank you so much my dear friend.Have a wonderful weekend!!
ИзбришиOd prije par godina imam priliku jesti jabuke netom ubrane i od tada svaki put primjetim razliku u okusu onih koje su skladištene i prođe vrijeme dok dođu u trgovinu pa na naš stol, svježa jabuka je uvijek tako dobra i ukusna ! A ova vrsta kao na tvojoj zadnjoj slici mi je skroz neobična i jako zanimljiva. Kolačić je uvijek dobro došao, ovaj je zasigurno odličan !!
ОдговориИзбришиPozdrav tebi i ekipi sa dobrodošlice :)
Mi već godinama idemo da naberemo jabuke sami i čuvamo ih u garaži...malo izgube sočnost ali im ništa ne fali.Hvala ti u moje ime i u ime ekipe...Pozdravljam te.
ОдговориИзбришиVolim jednostavne kolače, a ovaj mi se čini baš takvim, a volim i jabuke u kolačima, tako da, sigurno ću probati mamim kolač ;)
ОдговориИзбришиHvala Olja....moj muž obožava jabuke i sve što je sa jabukama.
ИзбришиRedovno, ili bolje reći svakodnevno čitam i pratim blogove sa kulinarskom tematikom, i uživam i dobijam nove ideje i naravno, spremam najviše po receptima sa neta. Ali, mnogo puta ne stignem da se zahvalim nekome ko je postavio recept ili ga izmislio, ili kako god, nego jednostavno zabeležim u svoju svesčicu, spremim i posle i zaboravim gde sam ga našla. Međutim, juče sam videla vaš post i odmah sam došla na ideju da spremim kolač sa jabukama, baš ovakav, jer inače svaki kolač sa jabukama volimo, a jabuka nam rodila dobro :) I onda da ne bih zaboravila, lepo sam ostavila vašu stranicu sa receptom otvorenu, da se vratim i napišem iskustvo i zahvalnost. Kolač je izvanredan, dopada mi se što nema margarina i što nije mnogo kaloričan u odnosu na većinu kolača sa jabukama koje sam spremala, a jesam bar petnaestak vrsta. Jedino što sam izmenila, je da sam dodala đumbir u prahu, koji poboljšava ukus i veoma je zdrav. Hvala vam na receptu i da znate da ima mnogo nas koji redovno čitamo i pravimo, al' ne stignemo uvek da se potpišemo. Svako dobro i bar još milion recepata na blogu :)
ОдговориИзбришиHvala ti Tina puno...volim i ja ukus đumbira i probaću sledeći put sa njim. Hvala ti na lepim rečima i topli pozdrav.
Избриши