среда, 27. новембар 2013.

FBI RUKAVICE ...............Kod Zoke u kuhinji


 Ovog meseca istražujemo u FBI rukavicama, Zokin blog " My pans and pots " a igricu je osmislila Maja sa bloga " Cooks and Bakes "

Zoku ne poznajem niti sam imala prilike da se sretnem sa njenim blogom pre ove igrice, ali mi je bilo zadovoljstvo pretražiti njen blog i naći nešto što odgovara meni i mom suprugu.

Pa da krenemo....recepte neću pisati,linkovi su u nazivima recepata.

Brza salata od karfiola, pečenih paprika i crnih maslina

 

Na moju veliku žalost nisam mogla da nađem  karfiol u različitim bojama, ali i bez toga smo uživali u ovoj salati, koja nam je ustvari bila lagani ručak, jer smo uveče išli kod kumova na večeru.

Karfiol sam kuvala na pari,umesto u vodi i nisam dodala Worcestershire sos (ne volim ga)..

 

 Čorba od pečene bundeve


 

Ne da smo uživali u ovoj divnoj čorbici nego nismo znali šta je dosta.

Jedina izmena je bila da sam umesto dve glavice luka, stavila jednu i jedan struk ( samo beli deo ) praziluka.

Čorbica je za sve preporuke.

 

Karamelizovane kobasice i salata sa slatkim krompirom 

 

 

Ovde su neke stvari pošle naopako, ali spasih što se spasiti dalo.

Poslala sam muža da mi kupi žuti slatki krompir, doneo mi je nešto što je ličilo na taj krompir ali je bio ljubičast spolja a unutra, umesto da bude narandžast, bio je beo i šta sad...kuvaj ono što imaš. Znači umesto žutog krompira bio je ljubičasti  a da bih dočarala žuti krompir morala sam staviti šargarepu ( nadam se Zoko, da se ne ljutiš, što ovaj krompir prilog nije ni prinet tvom..ali..ne šaljite muževe u kupovinu ).

Mikrotalasnu pećnicu ne koristim za kuvanje, tako da sam ovaj krompir skuvala na klasičan način i umesto sira,dodala  mladi zeleni luk, limunov sok sam koristila za preliv zajedno sa maslinovim uljem.

U kobasice sam koristila belo balzamik sirće i belo vino, jedino bih izbacila kašičicu šećera, jer mi je balzamik sirće slatkasto samo po sebi, ali to je za moj ukus.

Moj muž se oduševio sa kobasicama i čak mi je rekao da bi umesti jedne velike glavice luka, stavio dve ( njemu luka nikad dosta )

 

Piletina sa 40 čenova belog luka

 

 

Ko nije probao piletinu na ovaj način, najbolje je da je isproba što pre.

Jedino što bih promenila u ovom receptu je da bih izostavila šargarepu, sve ostalo je po našem ukusu.

Umesto pirea od karfiola ( koji je bio bezobrazno skup ) sam napravila pire od korena celera,krompira i belog luka, sve zajedno skuvala, dodala sam puter, toplo mleko ( za pire je najbolje dodati toplo a ne hladno mleko ) i umutila štapnim mikserom i kao prilog uz to smo imali dinstane bukovače....Moj dragi muž nije znao šta mu je dosta.

 

 Draga Zoko, bilo mi je zadovoljstvo istraživati tvoj blog, bilo je tu još nekih recepata, koje sam želela da isprobam...ali ne može se sve...biće prilike i za njih da se isprobaju.

 

12 коментара:

  1. Uvek sve prefektno napravljeno, divan izbor ukusnih Zokinih receptica.:)))

    ОдговориИзбриши
  2. Bravo Zorice, jako lijepo si pripremila odabrane recepte sa Zokinog bloga , a sviđa mi se i ovaj izbor !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Recepti su izuzetno dobri i mi smo uživali u njima.Hvala Zoki na ovim lepim receptima.

      Избриши
  3. Hvala Vam puno što ste istražili moj blog. Sve izgleda odlično, prosto ne znam šta bih pre gricnula. :) Jako mi je drago što su vam se recepti dopali. I nasmejali ste me od srca, sa onim ne šaljite muža u kupovinu. :)
    Od srca, još jednom hvala.
    Šaljem Vam veliki pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zoko, zadovoljstvo je bilo moje..mi smo izuzetno uživali u svemu ovome što smo probali...biće tu još nešto što volim da isprobam.Od srca tebi hvala i topli pozdrav za tebe.

      Избриши
  4. Kao i uvek tvoja prezentacija jela je fascinantna, fotografije nam uvek dočaraju koliko si sve to dobro peipremila a i aranžirala za slikanje...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj Zoro moja, ja najmanje volim da to pripremam za slikanje,kad vidim kako ove drage blogerke rade, divim im se. Ja nemam baš puno ideja i živaca za to, meni je najvažnije da se vidi hrana u tanjiru. Hvala ti puno i pozdrav za tebe.

      Избриши
  5. Odlican odabir recepata. Meni su Zokine corbice ogrejale dusu ovog puta... Divno, kao i uvek. Pozdrav za cika Stanoja i ljubicasti krompir... Nasmejah se

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Nale puno...čorbice i mi volimo i pokušavam da ih redovno kuvam.
      Ima još priča i proča sa Stanojevom kupovinom, nije to prvi put i obično njega i ne šaljem u prodavnicu, jer znam da ćemi doneti nešto što veze nema sa omin što tražim...ali po neki put nemam izbora a po neki put on ide u prodavnicu i po dva puta.

      Избриши
  6. Odličan izbor Zorice , svega pomalo ali jako dobroga.

    ОдговориИзбриши