Prvi put spremam ove pečurke, juče sa Zokinom piletinom kao prilog,uz celer pire, smo zaista uživali.
Šteta što ih ovde, u mom selu, ne vidim češće...ako ih imate,probajte ih, dopašće vam se ovaj prilog.
Sastojci:
500 g lisičarki
30 g putera
1 kašika maslinovog ulja
4 - 5 velikih čenova belog luka
po ukusu so i biber
2 kašike sitno iseckanog peršuna
30 g putera
1 kašika maslinovog ulja
4 - 5 velikih čenova belog luka
po ukusu so i biber
2 kašike sitno iseckanog peršuna
Priprema:
Sa mokrim kuhinjskim papirom, prebrisati i očistiti pečurke ( ne bi
trebale da se peru ), i ako su veće iseći ih na pola ili više parčića.
U tiganj staviti puter i ulje i zagrejati, dodati pečurke i dinstati sve
dotle dok sva tečnost, koje su one ispustile, ne uvri.Povremeno
promešati da ne zagore.
Dodati sitno iseckan beli luk, biber i so, po ukusu i pržiti dok beli luk ne porumeni.
Skloniti sa vatre, posuti sa seckanim peršunom i poslužiti tople.
Skloniti sa vatre, posuti sa seckanim peršunom i poslužiti tople.
Obožavam lisičarke... Baš duuuugo ih nismo jeli...
ОдговориИзбришиHvala Miki...volimo ih i mi, ali ih ne viđam u ovom mom selu tako često.Topli pozdrav.
ИзбришиJa ih nisam nikada jela; ne znam niti da li ih ima za kupiti jer nekako nisam obraćala pažnju, sada ću ih na tvoju preporuku svakako potražiti i ovako pripremiti !
ОдговориИзбришиBranka, ne znam tačno gde si, ali koliko mi se čini ti si u Hrvatskoj...a znam da ih tamo ima i zta kupiti i za nabrati, samo ako znaš da ih prepoznaš. Ja se ne bih usudila da idem u berbu sama...
Избриши