четвртак, 28. новембар 2013.

DINSTANE LISIČARKE

Prvi put spremam ove pečurke, juče sa Zokinom piletinom kao prilog,uz celer pire, smo zaista uživali.
Šteta što ih ovde, u mom selu, ne vidim češće...ako ih imate,probajte ih, dopašće vam se ovaj prilog.


Sastojci:

     500 g lisičarki
     30 g putera
     1 kašika maslinovog ulja
     4 - 5 velikih čenova belog luka
     po ukusu so i biber
     2 kašike sitno iseckanog peršuna

Priprema:

Sa mokrim kuhinjskim papirom, prebrisati i očistiti pečurke ( ne bi trebale da se peru ), i ako su veće iseći ih na pola ili više parčića.

U tiganj staviti puter i ulje i zagrejati, dodati pečurke i dinstati sve dotle dok sva tečnost, koje su one ispustile, ne uvri.Povremeno promešati da ne zagore.

Dodati sitno iseckan beli luk, biber i so, po ukusu i pržiti dok beli luk ne porumeni.
Skloniti sa vatre, posuti sa seckanim peršunom i poslužiti tople.
 
Ovde je link kako ove pečurke izgledaju
http://en.wikipedia.org/wiki/Chanterelle

Prijatno!!!!
 

4 коментара:

  1. Obožavam lisičarke... Baš duuuugo ih nismo jeli...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Miki...volimo ih i mi, ali ih ne viđam u ovom mom selu tako često.Topli pozdrav.

      Избриши
  2. Ja ih nisam nikada jela; ne znam niti da li ih ima za kupiti jer nekako nisam obraćala pažnju, sada ću ih na tvoju preporuku svakako potražiti i ovako pripremiti !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Branka, ne znam tačno gde si, ali koliko mi se čini ti si u Hrvatskoj...a znam da ih tamo ima i zta kupiti i za nabrati, samo ako znaš da ih prepoznaš. Ja se ne bih usudila da idem u berbu sama...

      Избриши