Počinje nam sezona praznika i slavlja...ove kiflice su idealne za
predjela koja se sadrže od raznih vrsta sireva, voća,suvomesnatih
narezaka,koštunjavih plodova a dobro idu i sa medom...mogu biti sa
plavim sirom ( blue cheese ) ili sa koji god sirom vi volite ili sa
nakom šunkicom a mogu biti i slatke...izbor je veliki.
Moja ideja je odavde, a meni se više dopalo da ih napravim u obliku malih kiflica jer ih je lakše poslužiti.
Sastojci:
350 g brašna
100 g mlevenih oraha
pola kašičice soli
1 kašičica šećera
7 g suvog ili 20 g svežeg kvasca
180 ml tople vode
2 kašike ulja
plavi sir,feta,krem sir....
100 g mlevenih oraha
pola kašičice soli
1 kašičica šećera
7 g suvog ili 20 g svežeg kvasca
180 ml tople vode
2 kašike ulja
plavi sir,feta,krem sir....
Priprema:
Toplu vodu,kvasac i kašičicu šećera izmešati i ostaviti sa strane da se kvasac podigne.
U zdelu, u kojoj ćete mesiti, staviti
brašno,so i mlevene orahe i sve izmešati.Dodati podignut kvasac,ulje i
zamesiti. Isipati na radnu površinu i umesiti meko testo ( ako je
potrebno, dodati još malo brašna ) oblikovati u kuglu i vratiti u zdelu,
pokriti sa najlonom i ostaviti na toplom mestu da se testo udupla.
Uduplano testo premesiti i podeliti na pola ( svaka polovina je oko 340 g ), rastanjiti u krug ( originalni recept je da se testo rastanji u pravougaonik a sir stavi na polovinu testa, zamotati u rolat, meni se više dopala ideja malih kiflica jer lakše je uzeti kiflicu, umesto komadića rolata, specijalno ako se služi kao finger food ) iseći na 12 trouglova, na svaki stavite nadev po želji i zaviti ih u kiflice.
Uduplano testo premesiti i podeliti na pola ( svaka polovina je oko 340 g ), rastanjiti u krug ( originalni recept je da se testo rastanji u pravougaonik a sir stavi na polovinu testa, zamotati u rolat, meni se više dopala ideja malih kiflica jer lakše je uzeti kiflicu, umesto komadića rolata, specijalno ako se služi kao finger food ) iseći na 12 trouglova, na svaki stavite nadev po želji i zaviti ih u kiflice.
Napravljene kiflice staviti na pleh, na
koji ste stavili papir za pečenje. Pokriti ih sa najlonom i ostaviti da
još jednom testo naraste.
Naraslo testo premazati sa hladnom vodom ( biće hrskavije kad se ispeku ) i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 20 minuta ili dok vam ne porumene.
Ohladiti malo i poslužiti tople a podjednako su ukusne i hladne.
Ne vole svi ukus plavog sira ( blue cheese ),vi koristite sir koji vi volite ili punjenje po vašoj želji.
Naraslo testo premazati sa hladnom vodom ( biće hrskavije kad se ispeku ) i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 20 minuta ili dok vam ne porumene.
Ohladiti malo i poslužiti tople a podjednako su ukusne i hladne.
Ne vole svi ukus plavog sira ( blue cheese ),vi koristite sir koji vi volite ili punjenje po vašoj želji.
Prijatno!!!
Благодаря ти мила Зори. Както винаги си направила нещо разкошно. Много ме зарадва,да ви е сладко на всички!
ОдговориИзбришиЙоли, thank you so much...we enjoyed them very much..they are great with honey and pears.
ИзбришиZokie, these bread rolls are so delicious I'm sure. :) Well done, my friend, and have a nice evening! :)
ОдговориИзбришиThank you my dear friend!! Nave a good day!!
ИзбришиIzvrsno zvuče ove kiflice, a kada izađu iz tvoje kuhinje onda isto tako i izgledaju, meni se jako sviđaju !
ОдговориИзбришиHvala Branka.Mi jako volimo blue cheese, i nama su ove kiflice bile fantastične, ali sledeći put ću ih napraviti i sa nekim drugim punjenjem. Id srca tebi hvala.
ИзбришиOrasi i sir, inače, odlična su kombinacja. Verujem da je ovo pecivo savršenstvo za nas koji volimo sir u testima:))) Mnogo lepo izgledaju. Pozdrav <3
ОдговориИзбришиZa mene su ove kifle bile fantastične, ali za one koji ne jedu plavi sir nisu baš bili oduševljeni...najbolje ih je napraviti sa običnim sirom ili sa nekim sirom koji nije tako jak kao plavi sir.
ОдговориИзбриши