уторак, 19. новембар 2013.

PILETINA UVIJENA SA SLANINOM

Ovako pripremljena piletina ima fantastičan ukus i veoma je sočna.


Sastojci:

8 pilećih batkova
2 čena pasiranog belog luka
8 dužih šnita slanine ( bejkona )
2 do 3 kašike maslinovog ulja
začini po ukusu,biber,so
100 ml Marsla vina ili belo vino


Priprema:

Pileće batkove oprati i očistiti od viška masnoće. Osušiti ih kuhinjskim papirom. Skinuti kožicu ( ako ne želite i ne morate, neko ih voli sa kožicom, ja za sebe skidam a za muža ne jer on ih voli sa kožicom ) utrljati sa začinima po vašem ukusu i premazati sa vrlo malo maslinovog ulja.

Obaviti svaki batak sa šnitom slanine, ako je batak veći, koristiti i dve šnite.

U vatrostalnu posudu staviti malo ulja, beli luk i staviti batake. Ako imate malo ruzmarina možete i njega staviti u posudu ( ja ga nisam imala )

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 15 minuta, izvaditi i sipati vino  i vratiti ponovo u rernu i peći još 20 do 25 minuta ( ako niste sigurni da je meso pečeno, ubosti viljuškom u najdeblji deo mesa i ako je tečnost koja izlazi bezbojna, meso je gotovo, ako je po malo roza, peći još malo ).

Bilo koji deo piletine se može peći na ovaj način.

Poslužiti sa salatom i prilogom po vašoj želji.
 
Prijatno!!!!

4 коментара:

  1. Baš sočno i lepo rumeno mesce:) Volim ovakve zalogaje, uvek mi poprave raspoloženje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Volim ih i ja..baš mi taj šmek slanine odgovara..samo moram da pazim koliko pojedem. Pozdrav, draga moja Nale.

      Избриши