Danas je Sv. Arhanđel, svima vama koji slavite neka vam je srećna slava!!
Idealno za sve one koji ne jedu meso, ili za nas, koji hoćemo da se malo
odmorimo od mesa i što je najvažnije, ove ćuftice se ne prže, što znači
bez i malo masnoće.
Sastojci za ćuftice:
400 g skuvanog pasulja ( ili po potrebi )
1 velika pečena crvena paprika
1 mala glavica sitno iseckanog crnog luka
2 - 3 čena pasiranog belog luka
2 kašike sitno iseckanog peršuna
kašičica i po suvog origana
4 - 5 kašika prezli
1 jaje
po ukusu so, biber, vegeta
paradajz sos po vašem ukusu
kuvane špagete
parmezan sir
peršun
tucana ljuta paprika
Priprema:
Zagrejati rernu na 175*C i pripremiti pleh za ćuftice.
U mulrtipraktik staviti skuvan i oceđen pasulj ( ja sam koristila pasulj
iz konzerve,koji sam ocedila i isprala i ponovo iscedila od viška
tečnosti ) dodati krupnije isečenu pečenu papriku i pulsirajte da
dobijete smesu, ali koja nije potpuno glatka, treba da ima komadiće
pasulja.
Prebaciti smesu od pasulja u veću zdelu,
dodati jaje, sitno iseckan peršun, pasirani beli luk, sitno iseckan crni
luk, origano, so, biber, vegetu i prezle. ( početi sa dve kašike prezli
i dodavati po potrebi, jer zavisi koliko vam je pasulj bio
vlažan...oblikovati jednu ćufticu i ako drži oblik onda ne stavljati
više prezle a ako ne,dodati još prezle i ponovo oblikovati ćufticu )
Sve to dobro izmešati i oblikovati ćuftice, veličine po želji.
Sve to dobro izmešati i oblikovati ćuftice, veličine po želji.
Poređati sve ćuftice na pleh, koji možete da podmažete sa uljem ili staviti papir za pečenje.
Peći ćuftice oko 15 do 2o minuta.
Kad dobiju zlatno braon koricu,gotove su.
Peći ćuftice oko 15 do 2o minuta.
Dok se ćuftice peku, vi napravite sos, onako kako vi najviše volite.
Kod mene je samo na malo maslinovog ulja izdinstan luk,beli luk,
dodata tegla sitno isečenog paradjza i sve to ukuvano ali ne potpuno, začiniti po ukusu.
Staviti ćuftice u sos i dinstati zajedno sa sosom dok se malo ne zgusne, oko desetak minuta.
Za to vreme skuvati špagete.
Poslužiti posuto sa seckanim peršunom,sitno izrendanim parmezanom i malo posute ljute tucane paprike.
Staviti ćuftice u sos i dinstati zajedno sa sosom dok se malo ne zgusne, oko desetak minuta.
Za to vreme skuvati špagete.
Poslužiti posuto sa seckanim peršunom,sitno izrendanim parmezanom i malo posute ljute tucane paprike.
Zoki, it looks so yummy! Simple and delicious - that's all I love in food. :)
ОдговориИзбришиHave a nice evening, my friend! :)
Thank you....this are great when we fast or just simple vegetarian meal. Hugs and kisses.
ИзбришиJako fino:) Ovako, kada pogledam ne vidim razliku u odnosu na mesnate, hihihi:)
ОдговориИзбришиNale i kad se jedu nema velike razlike...e sad oni koji baš vole meso, verovatno će videti i osetiti razliku. Pozdrav draga moja Nale.
ИзбришиFANTASTICNO!
ОдговориИзбришиda li se stavlja celo jaje?
Da, celo jaje se stavi.
ИзбришиHvala puno probacu da napravim ovih dana. Ja nisam ljubitelj mesa tako da je ovo odlicna alternativa. U potpisu kuvarica pocetnica :)
ОдговориИзбришиSigurna sam da ćeti se dopasti...mi jedemo meso ali ove ćuftice su nas oduševile.U mojim receptima ima dosta njih koji su bez mesa,pogledaj ispod vege taga i naći ćeš ih. Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиUpravo pišem recept u moj prvi cookbook. Jedva čekam da isprobam! :)
ОдговориИзбришиKad isprobaš, javi se da mi kažeš kako ti se dopalo. Hvala i topli pozdrav.
Избриши