Idealan ručak za vas i vaše goste...
Sastojci:
750 g do 1 kg svinjskog ili telećeg karea
100 g mlevenog mesa
100 g pilećeg belog mesa
50 g sušene slanine
1 jaje
2 - 3 čena pasiranog belog luka
2 kašike seckame mirođije ( kopar )
2 kašike seckanog peršuna
3 - 4 kašike maslinovog ulja
po ukusu vegete Natur,biber i so
250 ml belog vina
250 ml mlake vode
100 g mlevenog mesa
100 g pilećeg belog mesa
50 g sušene slanine
1 jaje
2 - 3 čena pasiranog belog luka
2 kašike seckame mirođije ( kopar )
2 kašike seckanog peršuna
3 - 4 kašike maslinovog ulja
po ukusu vegete Natur,biber i so
250 ml belog vina
250 ml mlake vode
Priprema:
U zdelu staviti mleveno meso, sitno seckanu slaninu,piletinu isečenu na
kockice,jaje, seckan peršun i mirođiju, pasirani beli luk, biber,vegetu i
so i sve dobro sjediniti.
Meso iseći tako da dobijete jedan veliki pravougaonik ( ili zamolite
vašeg mesara da on to uradi za vas ) pa ga rastanjiti sa tučkom za
meso.Pobiberiti i povegetiti ili posoliti.
Ako vam malo mlevenog mesa ispadne sa strane vašim rukama ga vratite nazad u roladu.
Uvezati kuhinjskim koncem, staviti u vatrostalnu posudu, u kojoj ćete
peći meso, malo maslinovog ulja, premazati meso sa malo ulja i posoliti i
pobiberiti.
Sipati belo vino i toplu vodu u posudu i peći na 180*C oko sat i po,možda će vam trebati i manje vremena.Posle pola sata pečenja prelivati sokovima iz posude svakih 15 minuta. U slučaju da vam sva tečnost ispari pre nego što je meso pečeno,dodati još belog vina.
Pečeno meso pokriti sa folijom, ostaviti ga desetak minuta da se "odmori",iseći na šnite i poslužiti sa pečenim povrćem,mladim krompirićima, pirinčem ili zelenom salatom.
P.S. Žao mi je što nemam bolju sliku da vam pokažem koliko je ova rolada lepa, ali kad su gosti već tu, nema se prilika da se dobro uslika...sigurna sam da to mnogi od vas već znaju kako je.
Ohh, that's just delicious! It's everything for a hungry man. :)
ОдговориИзбришиHave a nice evening, Zokie! :)
Gery, thank you so much. Our friends and us enjoyed it very much. Hugs and kisses my dear.
ИзбришиЗори,:))))))Явно и двете сме на руло-вълна:)))И аз утре ще покажа моето,но твоето е просто превъзходно....!Поздравления!
ОдговориИзбришиХвала Милена....једва чекам да видим. Топли поздрав.
ИзбришиJako dobra i ukusna mesna rolada i tako i izgleda, baš za počastiti drage goste, ali i sebe :)
ОдговориИзбришиE tako je, draga Branka....mi smo uživali,zajedno sa našim gostima.Topli pozdrav.
ИзбришиDivna ideja za jedan svecani rucak.:)))
ОдговориИзбришиMogu da zamislim kako bi ti bilo da si ga ti napravila...savršeno. Moja slika nije nešto, jer mi je bilo jako neprijatno ispred gostiju da slikam...jer moja kuhinja je povezana sa trpezarijom...da imam vrata onda bih ja to nameštala na miru. Topli pozdrav.
ИзбришиČime se ovo vezuje Zorice ???
ОдговориИзбришиBiljana, ovo je kuhinjski konac, koji se može naći u svakoj prodavcnici. Ja sam ovaj dobila od drugarice i ima ga jako puno i dugo traje.
Избриши