среда, 26. фебруар 2014.

Pao de Queijo.................Fini brazilski hleb od sira

Davno sam pravila ove male hlebčiće, koji su vrlo ukusni. Jednom, kad počnete da ih jedete, ne možete stati. Moraću da ih uskoro ponovim a vi, ako uspete da nabavite tapiokino brašno, probajte, mada može i sa najobiočnijim gustinom.


Sastojci:

     1 jaje
     85 ml maslinovog ulja
     165 ml mleka
     170 g brašna od tapioce
     65 g rendanog cheddar i mozzarelle (moze i feta)
     1/2 kašičice soli/u zavisnosti koji sir koristite

Priprema:

Zagrejati rernu na 200*C. 

Podmazati dobro kalupe i ostaviti ih na stranu.  

Staviti sve sastojke u blender i miksati sa malim zastojcima izmedju miksanja dok ne postane glatka smesa, možda ćete morati stati nekoliko puta da skinete spatulom sa stranica blendera i umutiti ponovo. 

Sipati u podmazane kalupe i da znate, smesa je izuzetno tečna, tako da ne mislite da ste negde pogrešili.

 

Ovakvu smesu možete čuvati do nedelju dana u frižideru, i peći koliko vam je potrebno.

Peći u rerni oko 15 do 20 minuta dok fino ne narastu i postanu svetlo rumeni. Ohladiti ih na žici i jesti ih tople. 



Pao de Queijo ili lagani Brazilski hleb sa sirom je divan hleb.

Ja sam moju smesu mutila sa stapnim mikserom.



Prijatno!!!!!

14 коментара:

  1. Wow, it's a really nice idea, I'm impressed! :)
    Hugs and kisses, dear Zoki. :)

    ОдговориИзбриши
  2. meni je ovo jako jako dobro, proba'u sa gustinom, recite mi da li ste pekli u modlama ya mafine i sto niste stavili u korpice? čisto da znam kako ja...ljubac

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Vera, ja sam ovo pekla u silikonskim kalupićima a jedne sam pekla u mini mafine kalupiće, znači ovo su mali zalogajčići.Ako ih staviš u velike mafin kalupe, verovatno ćeti trebati više vremena za pečenje i pošto se puno naduvaju pri pečenju, biće ti ogromni. Nema potrebe da se stave u korpice jer vrlo lako ispadnu. Možeš ih staviti u korpice posle pečenja i tako ćeš imati čiste korpice a ne masne od pečenja.Grlim te.

      Избриши
  3. Uuu , izgledaju 'jedozovno' sa interesantnom strukturom unutra!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jasna, baš mi se sviđa izraz "jedozovno" i u pravu si, ovo kad počneš, stajanja nema dok ne nestanu sa tanjira. Hvala i pozdrav.

      Избриши
  4. Malo me je zbunilo jer nema kvasca tj samo jedno jaje ali stvarno čudesno narastaju! Baš me kopka kako će ispasti sa gustinom :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zbunilo je i mene ali si stvarno lepi i ukusni i po malo "zarazni", jer kad počneš da ih jedeš vuče te na još. Topli pozdrav.

      Избриши
  5. Izgledaju odlično,a ne sumnjam da su ukusni zalogajčići,sastojci su pravi... Da sačekam nekog,ko je probao sa gustinom,pa onda i ja da ih probam,hahahah. Nadam se da će se neko javiti sa rezultatom... Blog je predivan. Pzdrav,Vanja

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga Vanja...ovo nije teško napraviti a nije ni skupo, tako da vrlo lako možeš i sama isprobati jer mahom ove namirnice uvek imamo u kući. Topli ti pozdrav šaljem.

      Избриши
  6. Одговори
    1. Hvala Ingrid...ovi mali hlebčići su prava zaraza, jednom kad počneš ne možeš da se zaustaviš na jednom.Topli pozdrav.

      Избриши