понедељак, 17. фебруар 2014.

Salata od rotkve

Još jedna fina salata od rotkve, koju ja znam kao dajkon ( diakon ) 



Sastojci:

300 g bele rotkve
200 g izmrvljenog feta sira
2 kuvana jajeta, sitnije sečenih
150 g sitno iseckanih kiselih krastavčića
3-4 čena sitno iseckanog belog luka ili po ukusu
12 sitno iseckanih maslina
3 struka mladog luka ( može i bez ) sitno iseckanih
kašika - dve kisele pavlake ili milerama
pola kašičice suvog bosiljka
so i sveže samleven biber

Priprema:

Rotkvu oljuštiti,oprati i izrendati na krupnije, posoliti i ostaviti sa strane da malo otpusti tečnost.



U veću zdelu staviti izmrvljen sir, dodati oceđenu rotkvu i sve ostale sastojke i sve dobro izmešati, ako je malo teže za mešanje,onda dodati kiselu pavlaku ili mileram, ja sam dodala 1 punu kašiku gustog jogurta.

Sipati u zdelu, iz koje ćete poslužiti, ukrasiti po vašoj želji i poslužiti kao predjelo ili prilog...nama je bio lagani ručak.


Prijatno!!!!!

Gago, od srca ti hvala na ovoj ukusnoj salati, u kojoj smo Stanoje i ja, uživali

6 коментара:

  1. Jos jedna salata sa rotkvom hmmm mislim da cu morati da probas sad ste me vec zaintrigirali jer nikada nisam jela rotkvu.
    Mada pokusavam da izgubim koji kg sto sam preko zime nabacila al mi se neda :)
    Jedno pitanjce Zoko - gde kupujete kore za pitu? Ja ovde kupujem kod grka imaju nase domace ali su sve smrznute pa kad ih odmrznem raspadaju se. Nikako ne mogu da napravim pitu umotanu ili rolat samo neke guzvare :(
    Veliki pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga moja Aleksandra,od srca ti hvala. Gde si ti? Ja živim na predgrađu Toronta i udaljena sam od centra jedno 50 -60 km i često idemo na drugi deo grada, gde imamo puno prijatelja a tamo ima jako puno naših prodavnica i kupujem kore u našim pšrodavnicama i za gibanicu i za pite. Skoro mi je dolazila zaova u goste i donela mi je desetak pakovanja naših kora,tako da za sada imam dosta.
      Inače sam ranije koristila phyllo kore, koje sam kupovala direktno po kanadskim prodavnicama i izuzetno su dobre, retko se desi da su suve. Pogledaj ako kod vas ima turskih ili lebanonmskih prodavnica,oni imaju one lavaš kore, koje su odlične za gibanice.
      Topli pozdrav.

      Избриши
    2. Phyllo su jako lose jer su previse mekane i tanke prelagano pucaju. Ja kupujem u grckoj prodavnici ali domace kore koje prave srbi iz NYC. One su znatno bolje , deblje su i ne pucaju. Phyllo sam kupila jednom i nikad vise.

      Избриши
    3. Hvala ti puno, nadam se da će Aleksandra pročitati.Puno pozdrava.

      Избриши
  2. O da phyllo su jako lose previse tanke I pucaju. Jedino su dobre ako nadjete sveze nezamrznute prethodno sto je ovde lutrija.
    Zivim u NYC I da jedino te debele kore cu ok ali ja sam nekako pre za one tanje :)
    Hvala za savet potrazicu tursku prodavnicu svakako. Inace kad je u pitanju lisnato testo jevreji su zakon uvek sveze I neverovatno dobro puterasto mirisljavo :)
    Hvala LilJeJa I vama Zoko na odgovoru pozdrav za obe ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Aleksandra, u Americi je lisnato testo mnogo bolje nego neše kanadsko, puno je masno...ali se snalazimo kako znamo i umemo. Topli pozdrav.

      Избриши