Čula sam za ove palačinke, ali ih nikada nisam probala, testo volim a još kad je sa sirom,ne mogu mu odoleti.
Sastojci:
400 g brašna
5 g suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
oko 150 ml tople vode
sir
1 jaje
ulje za prženje
Priprema:
U posudu za mešenje prosejati brašno, dodati so i šećer.
Kvasac razmutiti u mlakoj,nikako vrućoj, vodi i dodati brašnu i početi da mesite testo. Dodavajući po malo mlake vode, zamesiti meko i glatko testo kao za hleb.
Testo pokriti sa vlažnom krpom i ostaviti na toplom mestu da testo naraste,tj da se količina udupla.
Dok testo raste izmešati sir i jaje i ostaviti sa strane,to vam je fil za palačinke.
Naraslo testo podeliti na 8 do 10 loptica i svaku lopticu rastanjiti prstima veličine dlana,premazati sa sirom,ali ostaviti okolo malo praznog mesta, bez fila.
Rastanjiti testo,prstima ili oklagijom,ovog puta da bude veća od dlana.Tako uraditi i sa ostatkom testa.
Prijatno!!!!!
Recept šaljem našoj ovomesečnoj domaćici Mireli sa bloga Love Affair kao ulaznicu za blogersku igricu Ajme, koliko nas je, koja nam je ovog puta zadala temu - kvasac.:
Kako bih ovo sad smazala! Vise komada! Al na korekciji ishrane sam :((
ОдговориИзбришиCale, svaka ti čast kad možeš...ja obećam sebi, ali mi ne ide. Od srca ti hvala i topli pozdrav iz ledenog Toronta.
ИзбришиZoki,ovo mu u prevodu dodje kao punjene krofne...dopada mi se izgled,prvi put vidim ovakve palacinke,bas si ih lepo napravila :)
ИзбришиHvala ti puno...nama su se jako dopale a što je najvažnije, veoma su ukusne i hladne. Pozdrav za vas dvoje.
ИзбришиJako su mi zanimljive,imam ljubitelje ovako čega,savršeno primamljivo izgleda,i bit će probano!
ОдговориИзбришиHvala Nelyce moja i biće mi drago da ih pripremiš za onog ko ih voli.Topli pozdrav, draga moja.
ИзбришиОчень аппетитные,такие воздушные и румяные!!!:))
ОдговориИзбришиNady,thank you very much.
ИзбришиOvo ću uraditiza nedeljni doručak! Komplimenti za sve divne recepte koje dijeliš s nama!
ОдговориИзбришиHvala Fikreta i moje je zadovoljstvo podeliti sa vama, ono što ja volim.Nadam se da će svako naći nešto što voli na mom blogu. Topli pozdrav.
ИзбришиZorice,ovo ste divno napravili i super sve uslikali... treba i mora da se proba. Pozdrav.
ОдговориИзбришиHvala Vanja i biće mi drago da ih isprobaš. Topli pozdrav.
ИзбришиUkus je sigurno dobar al su Vlaške plašinte malo drugacije :)
ОдговориИзбришиHvala Dimitrije, ja originalne vlaške plašinte nikad nisam probala...ali ću zato sledeći put, kad odem kod prijatelja u Negotin da je pitam da mi ih napravi, pa ću tek onda znati razliku. Topli pozdrav.
ИзбришиE, slično sam pravila i sećam se da su preukusne.. Dobro se podsetih da opet napravim dok je ovako kišno i prohladno ;)
ОдговориИзбриши