среда, 12. фебруар 2014.

Vlaške palačinke

Čula sam za ove palačinke, ali ih nikada nisam probala, testo volim a još kad je sa sirom,ne mogu mu odoleti.



Sastojci:

400 g brašna
5 g suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
oko 150 ml tople vode
sir
1 jaje
ulje za prženje


Priprema:

U posudu za mešenje prosejati brašno, dodati so i šećer.
Kvasac razmutiti u mlakoj,nikako vrućoj, vodi i dodati brašnu i početi da mesite testo. Dodavajući po malo mlake vode, zamesiti meko i glatko testo kao za hleb.

Testo pokriti sa vlažnom krpom i ostaviti na toplom mestu da testo naraste,tj da se količina udupla.

Dok testo raste izmešati sir i jaje i ostaviti sa strane,to vam je fil za palačinke.

Naraslo testo podeliti na 8 do 10 loptica i svaku lopticu rastanjiti prstima veličine dlana,premazati sa sirom,ali ostaviti okolo malo praznog mesta, bez fila.

Preklopiti testo ( pogledajte sliku ) da vam fil bude unutar palačinke.




Rastanjiti testo,prstima ili oklagijom,ovog puta da bude veća od dlana.Tako uraditi i sa ostatkom testa.

Pripremljene palačinke pržiti na vrućem ulju,dok vam ne porumene,okrenuti i pržiti i drugu stranu.


Poslužiti vruće ili tople sa domaćim kiselim mlekom ili jogurtom.

Prijatno!!!!!


Recept šaljem našoj ovomesečnoj domaćici Mireli sa bloga Love Affair kao ulaznicu za blogersku igricu Ajme, koliko nas jekoja nam je ovog puta zadala temu - kvasac.:

15 коментара:

  1. Kako bih ovo sad smazala! Vise komada! Al na korekciji ishrane sam :((

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cale, svaka ti čast kad možeš...ja obećam sebi, ali mi ne ide. Od srca ti hvala i topli pozdrav iz ledenog Toronta.

      Избриши
    2. Zoki,ovo mu u prevodu dodje kao punjene krofne...dopada mi se izgled,prvi put vidim ovakve palacinke,bas si ih lepo napravila :)

      Избриши
    3. Hvala ti puno...nama su se jako dopale a što je najvažnije, veoma su ukusne i hladne. Pozdrav za vas dvoje.

      Избриши
  2. Jako su mi zanimljive,imam ljubitelje ovako čega,savršeno primamljivo izgleda,i bit će probano!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Nelyce moja i biće mi drago da ih pripremiš za onog ko ih voli.Topli pozdrav, draga moja.

      Избриши
  3. Очень аппетитные,такие воздушные и румяные!!!:))

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo ću uraditiza nedeljni doručak! Komplimenti za sve divne recepte koje dijeliš s nama!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Fikreta i moje je zadovoljstvo podeliti sa vama, ono što ja volim.Nadam se da će svako naći nešto što voli na mom blogu. Topli pozdrav.

      Избриши
  5. Zorice,ovo ste divno napravili i super sve uslikali... treba i mora da se proba. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  6. Ukus je sigurno dobar al su Vlaške plašinte malo drugacije :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Dimitrije, ja originalne vlaške plašinte nikad nisam probala...ali ću zato sledeći put, kad odem kod prijatelja u Negotin da je pitam da mi ih napravi, pa ću tek onda znati razliku. Topli pozdrav.

      Избриши
  7. E, slično sam pravila i sećam se da su preukusne.. Dobro se podsetih da opet napravim dok je ovako kišno i prohladno ;)

    ОдговориИзбриши