недеља, 16. фебруар 2014.

California Rolls ili tortilje na kalifornijski način

Volim nekada da malo promenim način kuvanja, da isprobam nešto novo...tortilje koristim na mnogo načina, čak i pitu pravim od njih...



Sastojci:

po 1 do 2 tortilje po osobi ( ako su velike 1 je dovoljna za ručak )
1 avokado
100 g kisele pavlake
50 g izrendanog cheddar sir
zelena ledena salata ( iceberg lettuce )
po 100 g pilećih grudi po osobi
po pola paprike raznih boja
4 velika šampinjona
malo đumbira rezanog na listiće
mala glavica ljubičastog luka

Začini za piletinu:

Vegetin mix za piletinu ili bilo koji suvi začin vi koristite,kod mene je začin koji se zove Montreal Chicken
sveže samleveni biber

Priprema:

Piletinu oprati, osušiti i iseći na trake, kod mene su te trake malo deblje. Posuti sa suvim začinima i biberom i ostaviti u frižider oko pola sata.

Za to vreme, dok piletina stoji u frižideru pripremiti sve ostalo što nam treba.
Paprike oprati i očistiti od semenki i pola iseći na malo deblje trakice, šampinjone oprati i iseći na listove, đumbir iseći na listiće ( ja sam stavila i dva čena belog luka isečenih na listiće.
Sir izrendajte na sitnu stranu.
Salatu iseći na tanje trakice.

Tortilje zaviti u aluminijsku foliju sa svih strana ( da se  nebi sušile prilikom zagrevanja ) i neka se greju, dok vi pripremate ostale namirnice, u rerni.

U wok sipati ulje i zagrejati ga na osrednjo jačoj temperaturi i dodati piletinu i pržiti je  da vam lepo porumeni. Okrenuti trakice na drugu stranu te i njih ispržiti da porumene.
Prženu piletinu izvaditi u posebnu šerpicu, zaklopiti i držati na toplom.

Na istoj masnoći dodati svo povrće i pržiti, mešajući i njega ali ne predugo, dovoljno je da samo omekša.
Izvaditi na plitak tanjir.

Izvaditi tortilje staviti jednu na tanjir i premazati sa četvrtinom kisele pavlake,po sredini staviti salatu.

Avokado iseći na pola, izvaditi košticu i iseći pažljivo po dužini ( pazite da ne probijete koricu nožem i da se posečete ) i pomožu kašičice izvadidti isećene trakice.

Preko salate staviti avokado a  preko staviti piletinu, preko piletine staviti isprženo povrće, i staviti nekoliko kolutova ljubičastog luka i sve to posuti sa izrendanim sirom.
Zaviti tortilju i tako uraditi i sa ostalim tortiljama.

Ako želite, sve možete da pripremite, staviti na sto i neka svako pravi tortilje po svom ukusu.

Poslužiti sa pivom ili mineralnom vodom.

Originalne kalifornijske tortilje nemaju povrće, meni su lepše sa tim povrćem, koje se ustvari isprži vrlo kratko na jakoj vatri.




Prijatno!!!!

6 коментара:

  1. Ovih dana isprobavam kuvanje, ko zna do kada ce me to drzati... Probacu ovo :) Djeluje ukusno... http://ivonalovefashion.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se dopadaju i da češ isprobati...Kuvaj dok te drži, kad izgubiš interesovanje, odmaraj. Topli pozdrav za tebe i Brisel.

      Избриши
  2. I would like to try it, it looks so yummy! :)
    Have a nice evening, Zoki! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Volim tortilje i tvoje tortilje sa povrćem su nam često na stolu , i ove idu na isprobavanje !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Branka,. mi izgleda volimo istu hranu, mora da smo u nekom drugom životu bile jako bliske. Topli pozdrav za I i tebe

      Избриши