Volim svaki put da isprobam neku novu vrstu hleba/peciva.. ovo su male
pogačice koje se služe za ručak/večeru umesto hleba ( dinner rolls
).Nama je glavni obrok ručak i ja ih poslužim za ručak.
Sastojci:
65 g putera
125 ml mlaćenice
75 g ricotta sir
300 g svenamenskog brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
7 g suvog kvasca
2 kašike otopljenog putera za premazivanje pogačica
125 ml mlaćenice
75 g ricotta sir
300 g svenamenskog brašna
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
7 g suvog kvasca
2 kašike otopljenog putera za premazivanje pogačica
Priprema:
U malu šerpicu staviti puter i mlaćenicu i zagrevati na tihoj vatri dok
puter ne počne da se topi, dodati sir i sve mešati žicom za mućenje i
polako zagrevati dok ne bude toplo, ali ne i vruće. ( ove se sve može zagrejati i u mikrotalasnoj )
Rastopiti kvasac u malo vode sa kašičicom šećera.
U posudu staviti brašno,so i dodati
rastopljen kvasac i mešavinu od sira i putera i sve ovo mutiti mikserom
sa spiralnim nastavcima dok se ne formira lopta i počne da odvaja od
stranica posude.
Posudu dobro podmazati sa uljem i staviti testo unutra i okretati testo dok se ne namaže svuda sa uljem.
Pokriti sa najlonom i ostaviti da testi naraste,oko sat vremena
Posudu dobro podmazati sa uljem i staviti testo unutra i okretati testo dok se ne namaže svuda sa uljem.
Pokriti sa najlonom i ostaviti da testi naraste,oko sat vremena
Isipati testo na radnu površinu i premesiti ga i podeliti na koliko loptica hoćete.
Svaku lopticu ponovo premesiti i staviti u vatrostalnu posudu, koju ste premazali sa hladnim puterom.
Pokriti ponovo i ostaviti na toplom mestu da još jednom naraste.( oko pola sata do sat vremena )
Pokriti ponovo i ostaviti na toplom mestu da još jednom naraste.( oko pola sata do sat vremena )
Zagrejati rernu na 175*C i peći ih oko 20 do 25 minuta ili dok vam blago ne porumene.
Vruće pogačice premazati sa otopljenim puterom i poslužiti ih odmah ( po želji možete iseckati beli luk i peršun u puter i premazati ih tom smesom )
Vruće pogačice premazati sa otopljenim puterom i poslužiti ih odmah ( po želji možete iseckati beli luk i peršun u puter i premazati ih tom smesom )
Prijatno!!!!
Ovo bi moja mlađarija jela svaki dan za doručak i k tome da su još tople.
ОдговориИзбришиHvala Dolajla, dok su tople božanstvene su, tope se u ustima a hladne podgrejati vrlo kratko u mikrotalasnoj sa malom šoljicom cide ( tako hleb ne bude žilav dok se jede ).Topli pozdrav.
Избриши