Ovih dana svi su nešto za red velvet rolat, cheese cake,
palačinke,torte.....moj mlađi sin jako voli red velvet cheese cake ( ako
se sećate,doneo mi je tu torticu za rođendan ) ja sam baš želela da ih
obradujem sa ovim rolatom.
Sastojci:
130 g univerzalnog brašna
20 g ne zaslađenog kakaoa4 g soda bikarbone
prstohvat soli
125 ml mlaćenice ili mleka
1 kašičica vanilla paste ili vanile
1 kašika sirćeta / ocat
120 g putera sobne temperature
120 g šećera
1 XL jaje
crvena boja za kolače
Sastojci za fil:
120 g otopljene bele čokolade
60 g putera za kolače
50 g prosejanog prah šećera
Priprema:
U drugu zdelu staviti mlaćenicu / mleko,vanilu i sirće.
U posudu za mućenje staviti omekšali
puter i šećer i sve zajedno umutiti dok ne postane penasta smesa ( stati
i skinuti sve sa stranica posude i ponovo umutiti ) dodati jaje i još
jednom sve dobro umutiti.
Smanjiti brzinu na mikseru i dodati trećinu brašna umutiti i onda dodati pola količine mlaćenice / mleka ponoviti još jednom tako i završiti sa brašnom i na kraju dodati boju za kolače. Sve umutiti da se sjedini.
Recept iz knjige Baking for All Occasions
Smanjiti brzinu na mikseru i dodati trećinu brašna umutiti i onda dodati pola količine mlaćenice / mleka ponoviti još jednom tako i završiti sa brašnom i na kraju dodati boju za kolače. Sve umutiti da se sjedini.
Pleh veličine 38cm X 26cm ili sličnih
veličina podmazati sa hladnim puterom,posuti sa brašnom i istresti
višak. ( koristiti teflonski pleh )
Sipati smesu u pleh ( smesa je na gušćoj strani ) i sa spatulom poravnjati.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko 15 do 20 minuta.
Sipati smesu u pleh ( smesa je na gušćoj strani ) i sa spatulom poravnjati.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko 15 do 20 minuta.
Dok se testo peče, pripremiti alu foliju, koju ćete posuti sa prah šećerom.
Kad izvadite testo, preći nožem okolo stranica, ako se kojim slučajem testo zalepilo da ga oslobodite od stranica pleha i prevrnuti pečeno testo na alu foliju sa prah šećerom.
Zaviti biskvit sa kraće strane i ostaviti na žici da se potpuno ohladi.
Kad izvadite testo, preći nožem okolo stranica, ako se kojim slučajem testo zalepilo da ga oslobodite od stranica pleha i prevrnuti pečeno testo na alu foliju sa prah šećerom.
Zaviti biskvit sa kraće strane i ostaviti na žici da se potpuno ohladi.
Dok se rolat hladi pripremiti fil.
Otopiti čokoladu u mikrotalasnoj pećnici ili na pari i ostaviti da se ohladi ali i ne stegne.
Umutiti krem sir, puter i prah šećer, dodati otopljenu i ohlađenu belu čokoladu i sjediniti sve zajedno.
Otopiti čokoladu u mikrotalasnoj pećnici ili na pari i ostaviti da se ohladi ali i ne stegne.
Umutiti krem sir, puter i prah šećer, dodati otopljenu i ohlađenu belu čokoladu i sjediniti sve zajedno.
Odviti rolat ali veoma pažljivo ( ja baš
nisam bila pažljiva, žurila sam i pukao mi je, ali fil ti sve popuni i
kasnije se i ne vidi ) premazati sa filom i zaviti ponovo u rolat i
uviti krajnje stranice alu folije.
Ostaviti u frižider najmanje 3-4 sata da se fil stegne.
Ostaviti u frižider najmanje 3-4 sata da se fil stegne.
Ohlađeni rolat posuti sa prah šećerom,iseći na parčiće i poslužiti.
Recept iz knjige Baking for All Occasions
Prijatno!!!!!
Ja volim Red velvet cake. Pravila sam je mojoj starijoj unuci za prvi rođendan. Bila je pun pogodak :) Dobra je ideja rolat, za običan dan ;)
ОдговориИзбришиHvala Olja...pravila sam i ja tu tortu svojim prijateljima za 40 godina braka i zaista su je gosti voleli,ovo je ono, kao što kažeš, za svaki dan. Topli pozdrav.
ИзбришиI'm so happy that Google Translator has started working! :)
ОдговориИзбришиRed Velvet... So yummy and so beautiful, well done, Zoki! And have a nice evening, my dear friend! :)
Me to. Thank you very much ma dear friend and I am so happy that you like Red Velvet Roll. Have a nice evening and hugs and kisses for you:))
ИзбришиJako lijep rolat, moram i ja drugi put red velvet napraviti sa kremom od sira, u toj kombinaciji je sigurno najbolji.
ОдговориИзбришиHvala Branka...mislim da je ta kombinacija najbolja, inače mojoj deci se dopala i ova kombinacija sa čokoladom.Topli pozdrav.
Избриши